Manel Bueno serà el cap de llista del Vallès Oriental a les eleccions generals per ERC

La militància escull també Anna Cella, de Sant Antoni de Vilamajor, per a la llista barcelonina, i Muntsa Marzábal pel Senat

Muntsa Marzàbal, Manel Bueno i Anna Cella, els representants d'ERC del Vallès Oriental a les eleccions generals 2019
Muntsa Marzàbal, Manel Bueno i Anna Cella, els representants d'ERC del Vallès Oriental a les eleccions generals 2019 | ERC Vallès Oriental
Redacció
07 de març del 2019
Actualitzat el 13 de març a les 20:21h
El veí de Sant Celoni, Manel Bueno, serà el cap de llista del Vallès Oriental de la llista electoral del 28 d'abril per Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats. El congrés comarcal dels republicans, celebrat el dimarts 5 de març a la Roca del Vallès, va escollir el celoní, en el que també van sortir escollides Anna Cella, de Sant Antoni de Vilamajor, i Txell Pi, de Mollet del Vallès, per aquest ordre. La militància també va escollir Muntsa Marzábal, de l'Ametlla del Vallès, com a representant comarcal de la llista del Senat.

Bueno va argumentar a l'assemblea que creu enormement en el projecte republicà d'Oriol Junqueras: el de la suma de la diversitat i la pluralitat. "Hem de sumar i convèncer a tots els demòcrates d'esquerres que la única opció republicana possible de l'esquerra organitzada és Esquerra Republicana. Per això, perfils com el meu, que provenim ideològicament del món socialista i dels comuns, hem de fer reflexionar a molts companys i companyes que facin el mateix: hem de fer entendre que el partit socialdemòcrata català actual és ERC."

Per Bueno, el moviment independenista necessita fer augmentar el suport electoral: "Hem de seduir les persones d'orígens i de llengües diversos ja que és la riquesa del nostre país, i Esquerra no només ho entén així, sinó que el defensa i el posa a la pràctica". Bueno, també és membre de l'associació Súmate i per això n'és un exemple. "Sóc de Sant Celoni, fill d'andalusos, criat entre Granada i Catalunya, castellanoparlant, però republicà i independentista. No importa l'origen, sinó el destí".

La posició definitiva dels diferents candidats comarcals s'acabarà ratificant al Consell Nacional d’Esquerra Republicana.

Perfil Manel Bueno

Manel Bueno és jurista, llicenciat en Dret i Geografia per la UAB, especialista en dret administratiu i Seguretat pública. Postgraduat en lideratge polític i polítiques socials, i en medi ambient. Ha fet cursos de doctorat en seguretat pública. Professor de la UAB. Fa més d'11 anys que treballa al Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya.

Durant anys va ser regidor socialista de Sant Celoni on va ser tinent d'alcalde i altres responsabilitats (seguretat ciutadana, joventut, serveis generals, recursos humans i economia, i també president del Consell de Poble de la Batllòria), va fundar les joventuts socialistes del municipi l'any 2003. I va formar part de la candidatura de José Montilla pel PSC a les eleccions al Parlament català de 2006.

Va deixar la militància al PSC al 2014 per votar lliurement en la consulta del 9 de novembre. Actualment forma part del moviment socialista d'Avancem i militant d'Esquerra Republicana de Catalunya, ha format part de la candidatura d'ERC a les municipals de 2015 a Sant Celoni, i va formar part de la candidatura d'ERC al Congrés dels Diputats de 2015 i 2016. És vicepresident de Súmate.