Membres de la CUP de Sant Celoni i la Batllòria han visitat aquesta setmana ahir dimarts passat l'empresa  de recuperació i reciclatge del polígon Molí de les Planes que dilluns va patir un aparatós incendi. Els representants de l'empresa, amb qui van poder comentar els fets i valorar l’estat de la planta, van destacar la tasca dels serveis d'emergències, així com la col·laboració del personal de la mateixa empresa, que va estar donant suport als bombers en les tasques operatives relacionades amb l'extinció del foc.

Afortunadament, en el moment en què es va produir l'incendi, una unitat del parc de bombers de Sant Celoni estava activa i hi va poder acudir ràpidament amb un dels dos camions de què disposa el parc per realitzar-hi una primera intervenció, a la qual s'hi van afegir posteriorment dotacions de bombers vingudes d'altres parts del territori.

Aquest incendi s’ha produït un mes després que l'equip de regidors de la CUP introduís una moció al Ple municipal en la que s'insta el Departament d'Interior a millorar la situació del parc de bombers de Sant Celoni, que actualment està funcionant sota mínims i ha arribat a tancar transitòriament per manca de personal. En aquesta moció, els membres de la CUP van recordar que Sant Celoni és un dels municipis de Catalunya amb major risc químic i que, per tant, una mancança en el parc de bombers pot tenir conseqüències greus en cas d'accident. La millora del parc no només requereix una ampliació de l'equip de bombers de guàrdia (d’un mínim actual de 4 a un mínim de 5), sinó també millores en les instal·lacions i el material.