Dos escriptors del Baix Montseny publiquen «Sal roja», una novel·la ambientada a la guerra de Successió a Cardona

Ramon Gasch i Teresa Sagrera presentaran el llibre aquest divendres 1 de març a Santa Maria de Palautordera

Ramon Gasch i Teresa Sagrera, autors del llibre Sal Roja, el llop de Cardona
Ramon Gasch i Teresa Sagrera, autors del llibre Sal Roja, el llop de Cardona | Enric Planas, cedida per Teresa Sagrera
Redacció
28 de febrer del 2019
Actualitzat a les 19:37h
Agost de 1711, en plena guerra de Successió, en Miquel és un treballador de la mina de sal de Cardona, casat amb la dona que estima i amb fills petits, viu feliç. Aquest home bo veu com tot el seu món s'esfondra amb l'arribada de l'exèrcit felipista, quan massacren sense pietat el poble de Cardona i li maten la família. A partir d'aquell moment la seva vida tindrà un únic objectiu: La venjança.

Aquest és l'argument de la novel·la Sal Roja, el llop de Cardona (Columna) de Ramon Gasch i Teresa Sagrera, que acaba de sortir a la llum. Soldats que resisteixen un setge impacable, miquelets que combaten en guerres de guerrilles a les ordres del ferotge llop de Cardona o camperoles valentes que esdevenen espíes fan d'aquesta novel.la una recreació èpica i molt emocionant d'un episodi que va marcar per sempre la història del nostre país.

El llibre es presentarà aquest divendres 1 de març a la sala de plens de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera amb la presència dels dos autors baixmontsenyencs i el periodista Eloi Vila.

Ramon Gasch Pou (Santa Maria de Palautordera, 1950) és escriptor, enginyer tècnic elèctric i també treballa en l'art pictòric. Ha publicat tres manuals tècnics i un llibre de vivències entorn de la seva professió. A més d'un recull de contes, és autor de les novel·les D'un temps sense esperança (2004) i Núvol negre (2008). Com a membre fundador del GEM (Grup d'Escriptors del Montseny) ha participat en la publicació de quatre llibres de relats. En col·laboració amb Andreu González Castro, ha escrit Bon cop de falç!, que va ser guardonada amb el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica, Defensors de la terra (2013) i La venjança dels almogàvers (2015). La seva darrera obra ha estat el Llibre de veritats i secrets (2016). Desenvolupa tasques formatives al Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i col·labora amb diferents publicacions culturals. També compta amb una extensa obra pictórica que exposa regularment arreu del país.

Teresa Sagrera Bassa (Sant Pere de Vilamajor, 1966) és escriptora i mestra. Va publicar el seu primer llibre, Vols que t'expliqui… Vilamajor? amb el Centre d'Estudis de Sant Pere de Vilamajor (CESPV) del qual forma part. L'any 2012 va quedar finalista del Premi Nèstor Luján de novel.la històrica amb Confidències d'una reina. Ha publicat alguns relats en diferents reculls. És membre del Grup d'Escriptors del Montseny des de l'any 2015 i ha participat en el seu darrer recull de contes. Col·labora mensualment amb NacióBaixMontseny (Nació Digital), El 9 Nou, Vallesos i Bagant. 

 

Vista parcial de la portada del llibre Foto: Columna