El PSC de Sant Celoni proposa recuperar la figura del sereno per retornar la confiança als veïns

Eduard Vallhonesta diu que aquesta mesura, d'impacte immediat, ha d'anar acompanyada d'un correcte dimensionament de la policia local

Carpa de campanya del PSC Sant Celoni i la Batllòria
Carpa de campanya del PSC Sant Celoni i la Batllòria | PSC Sant Celoni
Redacció
26 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:01h
"La situació actual de la policia de Sant Celoni i la Batllòria és crítica. S’ha perdut el 70% dels agents en els últims anys. Al ple municipal del dia 31 de gener representants de la Policia Local van exposar la situació que pateixen sense que l'actual equip de govern hagi fet res per solucionar la situació. Tot al contrari", són paraules d'Eduard Vallhonesta, candidat a l'alcaldia de Sant Celoni del PSC.

Així ho va explicar aquest darrer cap de setmana en un acte preelectoral al barri del Baix Montseny. Per Vallhonesta el fet que no hi hagi plantilla suficient d'efectius policials ve motivat per un seguit de raons com que l'Ajuntament no cobreix les baixes ni les jubilacions, incompleix els serveis mínims policials, es nega a negociar les condicions laborals de la policia o no paga correctament les hores extres. "Tot això ha provocat una situació greu al nostre poble amb un augment de delictes i actes incívics i una manca de seguretat real".

El Grup Municipal dels Socialistes de Sant Celoni consideren que aquesta realitat que pateix Sant Celoni i la Batllòria de falta de policia local els fa plantejar una solució immediata si governen: Recuperar la figura del sereno. Es tractaria de crear un equip de persones que patrullin el poble des de les onze de la nit fins les sis de la matinada pels "punts calents" dels diferents barris de Sant Celoni com ara zones comercials, aparcaments, places o carrers amb poc enllumenat.

Aquests agents de barri haurien de ser persones de 45 anys en endavant, en situació d'atur que han de tenir la funció de "supervisar a la nit el bon funcionament del poble i crear vincles que ajudin a recuperar entorns de confiança pels veïns i veïnes del municipi. "És una solució que s'ha posat en pràctica en altres llocs d'Espanya i començarà a ser una realitat a Santa Coloma de Gramanet d'aquí a pocs dies", ha manifestat Eduard Vallhonesta.

Acompanyar i auxiliar

El sereno o agents de barri tindrien com a funció acompanyar o auxiliar a persones, famílies o col·lectius amb dificultats o falta d'autonomia i vetllar per l'dequada conservació i reparació del mobiliari urbà i dels espais públics. A més controlarien la seguretat externa dels establiments comercials durant la nit en temes relacionats amb portes, llums, finestres i aparadors i avisarien a la Policia Local en cas de robatoris i altres incidències.

Aquesta mesura d'impacte immediat s'ha de complementar amb d'altres mesures -més lentes en la implementació- per tal d'adequar la plantilla de la policia local a les necessitats del municipi. "La incorporació de nous policies locals requereix un temps de formació i preparació que és llarg i la situació que vivim avui a Sant Celoni i La Batllòria requereix prendre la iniciativa a curt i mig termini".

El grup municipal del PSC de Sant Celoni i la Batllòria asseguren que una mesura com aquesta és pensar en els problemes del poble, pensar en les persones i donar solucions als problemes que actualment té Sant Celoni.   
Arxivat a