L'alcalde de Sant Hilari Sacalm, Joan Ramon Veciana, es presenta a la reelecció

"Hem dut a terme el 90% de les propostes del pla de mandat", ha destacat Veciana a l’acte del PIG

Joan Ramon Veciana, alcalde i candidat a la reelecció a les eleccions municipals
Joan Ramon Veciana, alcalde i candidat a la reelecció a les eleccions municipals | PIG
Redacció
25 de febrer del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:16h
La plaça Gravalosa de Sant Hilari ha acollit la presentació de Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm, que es presenta a la reelecció a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Veciana, en el seu discurs, ha fet un repàs de les principals accions que ha tirat endavant en aquests quatre anys el Partit Independent de les Guilleries a l'Ajuntament, però també ha parlat de projectes de futur i dels aspectes personals que el porten voler seguir treballant per Sant Hilari quatre anys més.

Veciana ha destacat que de les 49 propostes del pla de mandat que el PIG va elaborar mitjançant el programa electoral, "n'hem complert el 90 per cent". I d'entre aquestes iniciatives ha volgut assenyalar les més rellevants de la legislatura.

Primer de tot, ha recordat la millora econòmica que ha sofert el consistori en aquests quatre anys perquè "no podem entendre la feina que s'ha fet des de l'equip de govern si no tenim una visió i un coneixement clars de la situació econòmica". En aquest sentit, Veciana ha explicat que el deute de l'Ajuntament el 2015 era del 104 per cent i els proveïdors cobraven a 7 mesos i el PIG ha aconseguit millorar-ho de manera que el deute actualment se situï al 50 per cent i que els proveïdors cobrin de mitjana, a 30 dies. "Tenir una estabilitat econòmica per pensar en inversions de futur ens va costar gairebé tres anys encarrilar-la". "Era impossible fer cap projecte de futur de poble amb la situació econòmica que hi havia l'any 2015 quan vam entrar al govern municipal", ha recordat l'alcaldable.

En l'aspecte turístic el PIG ha tirat endavant una de les iniciatives més ambicioses de la legislatura: el canvi de la marca turística de Sant Hilari. Veciana ha recordat l'estancament en matèria turística que pateix Sant Hilari Sacalm des de fa anys. "Per això hem començat i estem desenvolupant el projecte de marca turística i el seu posicionament, que ens ha de permetre situar Sant Hilari Sacalm en un lloc molt atractiu per als visitants i que segur que es notarà en l'afluència turística".

Veciana també ha recordat les propostes mediambientals que s'han tirat endavant: la no utilització de productes químics en el manteniment de la jardineria pública i el canvi d'enllumenat per il·luminació LED. En la participació ciutadana, un altre dels pilars fonamentals del PIG, ha ressaltat algunes de les iniciatives que s'han realitzat com el Consell d'Infants Municipal, el Consell de Subvencions o els pressupostos participats dels barris.

Després de fer un repàs de les principals propostes que ha dut a terme el PIG al capdavant de Sant Hilari, Veciana ha assenyalat algunes de les iniciatives de futur que volen tirar endavant si els hilariencs i hilarienques els hi tornen a donar la confiança per governar quatre anys més. L'alcalde ha parlat de la creació de llocs de feina i la renovació del pavelló poliesportiu com una de les prioritats de la propera legislatura. Així com també seguir desenvolupant la marca turística i la dinamització del comerç local i la recerca d'un espai per als joves del municipi. "Però aquests només són alguns dels reptes de futur que tenim per davant i que veureu desgranats amb més detall en el programa electoral i en la campanya electoral", ha conclòs Veciana.