Un homenatge en forma de Lied als arbres més il·lustres de Catalunya, a Llinars del Vallès

"Cantem als arbres nostrats de Catalunya", proposta que tanca els actes del 40è aniversari del Montseny com a Reserva de la Biosfera. Hi seran quatre corals, dues pianistes, una soprano i el naturalista Martí Boada.

Martí boada participa en el circuit
Martí boada participa en el circuit | La Fàbrica de Lied
Redacció
23 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:39h
Aquest dissabte 23 de febrer a les 18.00 hores l'Auditori de Llinars del Vallès s'omplirà dels arbres nostrats catalans en un concert conferència on el lied ser'a l'eix articulador d'un homenatge al patrimoni natural del país a través de les veus de diferents compositors i poetes. A l'empara d'arbres emblemàtics procedents del viver de Sant Celoni on actualment se'n fan reproduccions –hi serà, per exemple, un "fill" del Pi de les Tres Branques–.  "Cantem als arbres nostrats de Catalunya" oferirà una posada en escena única per tancar els actes de commemoració del 40è aniversari del Montseny com a Reserva de la Biosfera.

A l'escenari hi haurà quatre de les agrupacions corals més importants del voltant del massís del Montseny: la Coral Turó del Vent sota la direcció d'Emili Fortea, el Cor de Cambra de Palautordera, amb Joan Valero al capdavant; la Coral Briançó, dirigida per Emilio de la Linde, i el Cor Lutiana, amb el seu director Quim Riumallò. El quadre artístic musical es completa amb les pianistes Anna Ferrer i Idoia Rodríguez i la soprano Rosa Mateu. El repertori inclourà composicions d'Eduard Toldrà, Franz Schubert, Felix Mendelssohn o Frederic Mompou basades en poemes de Josep Carner, Joan Maragall, Josep Janés, Tomàs Garcés o Joan Costa que tenen la naturaleza autòctona com a font d'inspiració.

Ja fora de l'àmbit musical, però en directa connexió amb el programa proposat, hi participarà el naturalista Martí Boada. En en una dinàmica d'intervencions que s'alternarà amb les peces musicals, aprofundirà en les característiques de les espècies autòctones presents a la sala, i a més, donarà detalls de com poesia, música i natura es fonen per a crear peces que avui són part indispensable del patrimoni artístic català.
 
Circuit "En Franz, en Robert i en Johannes són del Montseny"

El VIII Circuit de Lied del Montseny, la iniciativa programàtica més original de Catalunya, s'ha desenvolupat des d'octubre de 2018 fins al febrer de 2019 amb la participació dels municipis de Mosqueroles (7 d'octubre de 2018), Santa Coloma de Farners (28 d'octubre de 2018), Sant Hilari Sacalm (4 de novembre de 2018), La Garriga (17 de novembre de 2018), Arbúcies (18 de novembre de 2018), Breda (25 de novembre de 2018), Sant Celoni (15 de desembre de 2018), Cardedeu (20 de gener de 2019) i Llinars del Vallès (23 de febrer de 2019).

Aquesta temporada, el cicle ha ofert concerts temàtics, amb el focus en la relació de la música amb la natura autòctona catalana i el patrimoni del país. S'han programat autors com Schumann, Brahms, Liszt, Toldrà, Granados o Montsalvatge interpretats per a músics catalans amb carreres destacades: Anna Ferrer, veu; Mario Mas, guitarra; Mercè Bruguera, mezzosoprano; Rosa Mateu, Elena Mateo, Marta Casals, Gemma Horta com a sopranos; Jordi Mas, tenor, i pianistes com Idoia Rodríguez, Viviana Salisi, Cláudio Suzin o Miquel Jorba.

La Fàbrica de Lied s'ha proposat difondre aquest gènere amb originalitat i apropar-lo a tots els públics i és per aixó que aquest cartell de músics professionals es complementa amb experts en diverses disciplines com són la corredora Núria Picas, el naturalista Martí Boada, la perfumista Esperança Cases, o el Circ Los amb propostes que faran arribar a aquesta música des d'altres vessants més lúdiques i divertides.