VÍDEO La vaga general aplega prop de 3.000 persones del Baix Montseny a Sant Celoni

Tres columnes de marxes han sortit de diversos punts de la comarca naturalo i han confluït a Sant Celoni on s'han manifestat plegats

manifestació vaga general del 21-F a Sant Celoni
manifestació vaga general del 21-F a Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
21 de febrer del 2019
Actualitzat el 22 de febrer a les 10:36h

Prop de 3.000 persones del Baix Montseny s'han manifestat aquest migdia del 21-F a Sant Celoni amb motiu de la convocatòria de vaga proposada per la Intersindical CSC i amb la qual es reclama la derogació de la reforma laboral; el salari mínim català de 1.200 euros; la recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional; la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i per un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes. A més, diverses organitzacions sobiranistes també han cridat a secundar la protesta pel context de retrocés de drets socials i polítics que consideren que s'està produint a Catalunya i com a protesta pel judici de l'1-O. De fet, entre els nombrosos suports que té la vaga hi ha els d'Òmnium, ANC, Súmate, CUP, Junts per Catalunya i ERC.

La manifestació reivindicativa ha transcorregut amb tota normalitat des del Centre Comercial Altrium fins la plaça de la Vila de Sant Celoni recorrent els carrers Dr Trueta, Carretera Vella, Sant Martí i carrer Major. Els manifestants han arribat a Sant Celoni sortint en marxa lenta des de tres columnes a Breda, Riells i Viabrea i Hostalric; Sant Esteve de Palautordera i Santa Maria de Palautordera; i Llinars del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor.

 

L'alcaldessa de Sant Antoni de Vilamajor, Maria Lluïsa Berdala, que ha participat de les mobilitzacions que s'han fet al Baix Montseny ha fet aquesta piulada:

Una pancarta amb el lema de la manifestació "Sense drets no hi9 ha llibertat. Vaga general", ha encapçalat la manifestació en la qual també s'han vist altres missatges com "Pels nostres drets independència" del CDR de Llinars del Vallès, "no és un judici és una farsa", "Llibertat presos polítics" i "Catalan Republic", entre altres. Els crits d'independència, 1 d'octubre ni oblit ni perdó, Ni Espanya ni França Països Catalans i Visca la terra lliure també s'han sentit en el decurs de la marxa.
 

Capçalera de la manifestació de la vaga general del 21-F a Sant Celoni Foto: Jordi Purtí


Amb tot, la moguda per la vaga general del 21-F ha començat ben d'hora aquest matí amb el tall de la Carretera C-35 a l'alçada de Sant Celoni molt a prop d'on havia de començar la manifestació, cosa que ha provocat importants retencions les priomeres hores del matí. També hi ha hagut moments que l'AP-7 s'ha vist afectada a l'alçada de Llinars del Vallès amb la crema de pneumàtics.