CH Sant Esteve i CH Palautordera es reparteixen els punts en un derbi apassionant fins el darrer segon (21-21)

El partit va tenir tots els ingredients d'un derbi de categoria estatal: passió, emoció, ambient i polèmica

Una jugada del partit entre el CH Sant Esteve i el CH Palautordera
Una jugada del partit entre el CH Sant Esteve i el CH Palautordera | Jordi Purtí
17 de febrer del 2019
Actualitzat a les 11:21h

Emoció, passió, ambient, moments de bon handbol i polèmica, tots els ingredients d'un derbi del Baix Montseny que des de fa tres temporades es juga a la Primera Estatal d'handbol. Al final del partit empat a 21 gols i repartiment de punts entre el CH Sant Esteve i el CH Palautordera. Els locals que són els que van haver de remuntar cinc gols en els darrers minuts ho van celebrar com una victòria. Els visitants, però, van tenir la sensació d'haver perdut un punt amb un penal amb el temps esgotat no exempt de polèmica.

La qüestió és que el partit va començar amb defenses dels dos equips ben posicionades que complicaven molt els atacs, cosa que va fer que el marcador es mogués poc, 3-3 quan ja s'havien jugat tretze minuts. Les diferències sempre eren mínimes per arribar a la mitja part amb el partit igualat al màxim 9-9.

A la represa els locals semblava que volien donar un altre ritme al partit aconseguint el seu màxim avantatge 12-10 quan s'havien consumit els primers quatre minuts de la segona part. Però a partir d'aquí va arribar la reacció del CH Palautordera i va encadenar un parcical de 2 a 9 i situar el 14-19 a onze minuts pel final.

Una jugada del partit entre el CH Sant Esteve i el CH Palautordera Foto: Jordi Purtí

Semblava que el partit estava controlat pels visitants, però el CH Sant Esteve ho va tornar a fer, aquesta temporada ja ha aixecat tres o quatre partits d'aquesta manera, i els darrers minuts amb l'empenta del públic i molta fe va anar remuntant gol a gol fins arribar al darrer minu a només un gol 20-21 i atac del CH Palautordera. Tot i amb això el CH Sant Esteve va poder recuperar la pilota i provocar un penal amb el temps consumit que Lluch Bosch no va fallar i provocar el deliri al pavelló Els Quatre Hereus i la decepció a l'equip palauenc.

Amb aquest empat i després de disputades vint jornades el CH Sant Esteve segueix en tretzena posició amb 14 punts, quatre per sobre del descens, i el CH Palautordera és novè amb 21 punts.

Abans de començar el partit un sentit i emotiu homenatge a Oriol Fàbregas Vila, Joaquim Pascual Sabé, Marc Tobias Martínez i Francesc Puig Montserrat els quatre jugadors del CH Sant Esteve que el 13 de febrer de 1999 van morir en un tràgic accident a l'AP-7 i que avui donen nom al pavelló municipal de Sant Esteve de Palautordera.