L'Ajuntament d’Hostalric obre un lloc web de genealogia

Un vista del casc antic d'Hostalric
Un vista del casc antic d'Hostalric | La Selva Comunica
Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:29h
L'Ajuntament d'Hostalric ha obert un lloc web de geneagologia que inclou 4.903 noms de persones que van viure a Hostalric entre els anys 1800 a 1875. Entre la informació que s'ha recollit i que està publicada al web hi ha les dates dels naixements, dels casaments, de les defuncions, les professions que hi havia en aquella època a la vila o també és pot fer una cerca per saber quins eren els noms més populars que tenien els veïns i veïnes. De cada registre s'ha fet un arbre genealògic.

Entre les professions que hi havia a la vila entre 1800 i 1875, es troben els fusters, els traginers, el teixidor de lli, el corder, el sabater, el mestre de portes, els pagesos, el mestre de cases, els sastres, els carreters o militars, entre d’altres. Els militars, es van establir a la vila coincidint amb la Guerra del Francès, que tingué lloc entre 1808 i 1814. S'han inclòs les persones que van néixer, que van morir o que en algun moment de la seva vida van viure a Hostalric.

La informació s'ha obtingut dels llibres sacramentals del Bisbat de Girona i les futures ampliacions de continguts es podran complementar amb els padrons municipals antics, posteriors a la Guerra del Francès, quan es van destruir els documents de la població.
 
Aquest lloc web és un treball amb una utilitat molt transversal entre les diferents àrees de l'Ajuntament com la de patrimoni, la de turisme o ensenyament i també una informació molt útil pels veïns i veïnes per descobrir més coses dels seus avantpassats.