L'Escola Alzinar de Campins dedica una jornada al Comerç Just

Xarxa Escoles pel Comerç Just és un projecte d'educació per al desenvolupament que té com a objectiu principal introduir els principis i valors del comerç just i el consum responsable dins el currículum escolar de les escoles

lasse de matemàtiques a l'escola Alzinar de Campins sobre Comerç Just
lasse de matemàtiques a l'escola Alzinar de Campins sobre Comerç Just | AlterNativa3
Redacció
11 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:13h
El passat 5 de febrer, l'Escola Alzinar de Campins va dedicar tot el dia a fer activitats sobre Comerç Just. L'alumnat de primària hi va participar, realitzant diferents tallers i dinàmiques participatives. Per una banda, van fer un taller sobre el cacau de comerç just, veient les diferències entre el comerç just i el comerç injust, i analitzant les etiquetes de diferents productes.

Els jocs de rol a la classe de matemàtiques van donar una visió molt pràctica i divertida del funcionament del comerç just, mentre a la vegada practicaven operacions matemàtiques.
Una de les activitats que va generar més expectació va ser la dinàmica del Restaurant del Món, una activitat destinada a fomentar la solidaritat i la conscienciació sobre les desigualtat al món. Els nens i les nenes van assistir a un berenar on s'experimenta un repartiment desigual del menjar, col·locant alguns d'ells de forma inesperada a la pell de milions de persones que pateixen gana al món. Amb una barreja d'innocència i realisme, els infants van exposar finalment les seves conclusions: la importància del comerç just, el compartir, no discriminar i que calia valorar el que tenim.

També durant la jornada van pintar un mural de comerç just cooperatiu i van poder escolar la cançó "El tren de Comerç Just", cantada i gravada per l'alumnat.

L'escola Alzinar treballa dins el projecte Xarxa Escoles pel Comerç Just, coordinat per AlterNativa3 i que rep el suport de l'Ajuntament de Campins.

Xarxa Escoles pel Comerç Just és un projecte d'educació per al desenvolupament que té com a objectiu principal introduir els principis i valors del comerç just i el consum responsable dins el currículum escolar de les escoles. Es vol fomentar l'aparició d'actituds crítiques envers el consum convencional i que siguin motors de canvi cap a una economia sostenible i ètica. Pretén que la infància i la joventut catalana puguin preguntar-se quin és l'origen dels productes que compren, qui els ha produït, en quines condicions, quina remuneració ha percebut i, finalment, si hi ha una alternativa més ètica i sostenible.