obres

Territori i Sostenibilitat licita les obres de dues passarel·les per a vianants a la C-35 a Sant Celoni

La carretera C-35, a l’entorn de Sant Celoni, registra un trànsit intens, amb una mitjana d’uns 22.000 vehicles al dia, dels quals un 9% són pesants

per Redacció, 8 de febrer de 2019 a les 18:48 |
Passarel·la del Pertegàs a la C-35 a Sant Celoni | Gencat
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació, per un import total d’1,7 MEUR, de les obres per a construir dues passarel·les per a vianants a la C-35, a Sant Celoni. Aquesta actuació permetrà millorar la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial de les Planes i amb el Pertegàs i afavorir la seguretat viària. Els treballs es liciten per un import total d’1,7 MEUR i un termini d’execució de cinc mesos i es preveu que comencin aquest estiu.
 
La carretera C-35, a l’entorn de Sant Celoni, registra un trànsit intens, amb una mitjana d’uns 22.000 vehicles al dia, dels quals un 9% són pesants. Actualment, els creuaments de vianants entre les dues bandes de la via en aquest municipi únicament es poden fer mitjançant dos passos inferiors. Per a millorar la connexió entre un costat i un altre de la carretera, el Departament ha impulsat l’obra que ara es licita.
 
En concret, els treballs consistiran en la construcció d’una passarel·la per a vianants sobre la C-35 a l’altura del quilòmetre 57 i, a uns 400 metres de distància, la formació d’una passarel·la, també per a vianants, adossada al lateral dret de l’actual pont de la carretera sobre la riera de Pertegàs.
 
La nova estructura constarà de dos estreps de formigó armat, dues rampes, escales i replans de connexió també de formigó i una passarel·la sobre la C-35 amb estructura metàl·lica i forjat mixt. La passera, que tindrà una forma curvilínia, té una amplada de 2,5 metres i la distància entre les escales d’una banda i l’altra és de 21 metres. Les rampes d’accés per a facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda tenen 107 i 130 metres de longitud, respectivament.
 
Eixamplament del pont sobre la riera
 
L’altra actuació consisteix en l’eixamplament, aigües avall, del pont actual de la C-35 sobre la riera de Pertegàs amb una estructura metàl·lica, per a facilitar el pas de vianants. El pont s’eixamplarà en 2,3 metres, en voladís, al llarg de 50 metres de longitud.
 
Addicionalment, l’obra inclourà la pavimentació amb formigó el tram de vorera que discorre des de la nova passarel·la i l’ampliació del pont sobre la riera. Els treballs es complementaran amb les tasques de desviament de serveis, desbrossades, moviments de terres, execució de murs, pavimentació col·locació de barreres de seguretat, senyalització i il·luminació.

 

 

Arxivat a:
Municipis
Participació