La finca El Vilar de Fogars de Montclús es convertirà en una residència creativa d'escriptors

Ho han anunciat el president de la Diputació de Barcelona, marc Castells i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs

Marc Castells, president Diputació Barcelona i Laura Borràs, consellera Cultura Generalitat anuncien el nou us de la residència El Vilar
Marc Castells, president Diputació Barcelona i Laura Borràs, consellera Cultura Generalitat anuncien el nou us de la residència El Vilar | Jordi Purtí
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:32h
El president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, i la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, han anunciat aquest divendres que la finca El Vilar de Fogars de Montclús, al Parc Natural del Montseny, s'adequarà en el futur més immediat a usos culturals. Es tracta d'una proposta innovadora i modernitzadora de donar vida al patrimoni i per aquest motiu es vol fer partíceps a la societat gràcies al lligam entre la Diputació de Barcelona i el Govern de la Generalitat.

En aquest sentit, el president de la Diputació de Barcelona ha explicat que d'aquesta manera es posa al servei del país, la societat i la cultura que ens permetrà ser "un país avançat i mo0dern i que ens assimilarà als millors països que tenen cura del seu patrimoni literari".

Per poder-ho fer possible Castells ha manifestat que es posarà en marxa una comissió de treball per generar el protocol de convocatòries que permetrà que aquest espai sigui utilitzat intensament al servei de la cultura.

Laura Borràs per la seva banda ha remarcat que és un espai idoni per poder desenvolupar la creativitat i des del Departament es valora molt positivament la proposta de la Diputació de Barcelona de donar aquest ús a un patrimoni que actualment és infrautilitzat. La consellera de Cultura ha explicat que en el futur El Vilar es convertirà en una residència creativa d'escriptors o eventualment també dedicat a altres arts que, en definitiva, "és una reclamació que ens fa el sector de la cultura. Poder disposar d'aquests espais que generin aquesta creativitat i, aquest espai ho permet".

Aquest espai de 148.000 metres quadrats és propietat de la Diputació de Barcelona des de l’any 1929 i des del 1973 l’han utilitzat com a residència temporal de descans els presidents de la Diputació Joan Antoni Samaranch, Josep Tarradellas, Antoni Dalmau i Manel Royes.
 

Vista de la residència El Vilar de Fogars de Montclús Foto: Jordi Purtí