ERC Vilamajor també emet un comunicat en relació a la polèmica de la construcció de la pista poliesportiva

El partit republicà diu que no està d'acord en solucions precipitades

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 10:22h
Esquerra Republicana de Sant Antoni de Vilamajor, davant la desconvocatòria per part de l'alcaldia del Ple Ordinari de 31 de gener de 2019, volem manifestar el següent:

1. La nostra sorpresa davant aquesta desconvocatòria, ja que no es va informar amb anterioritat al ser una decisió unilateral d’Alcaldia.

2. El nostre grup municipal va demanar l’exclusió del punt 11 de l’ordre del dia, referent a l’aprovació inicial de la fase 1 del pavelló esportiu polivalent, demanant la convocatòria d’un Ple extraordinari per tractar aquest punt com a únic.

3. Considerem que un projecte d’aquesta envergadura, necessita dels consensos i de la informació al màxim nivell, sobretot després d’haver copsat molts dubtes per manca d’informació de persones en particular i d’associacions del municipi.

4. Aquest grup municipal, va verbalitzar que calia que es formalitzessin les garanties suficients per a la realització en conjunt del projecte, fent les propostes d’actuacions i concrecions següents:

a. Un cop aprovada la fase 1, immediatament es posa en marxa el projecte de la fase 2 tenint en compte les necessitats oportunes.

b. Eliminar les voreres del carrer Ramon Berenguer IV, creant una plataforma única al voltant de l’escola i del futur pavelló esportiu polivalent.

c. Garantir l'eficiència energètica de l’edifici, així com la seva insonorització.

d. Garantir l’obertura d’un projecte d’integració de l’entorn amb l’espai de la piscina i l’escola fent una accessibilitat integral.

e. Incloure en el projecte d’integració, els espais corresponents al voltant de l’equipament destinats per a l’ús de la pràctica esportiva oberta a tothom.

f. Mantenir el pàrquing, amb la inclusió d’un sistema de baranes mòbils, per altres usos que no sigui exclusivament aparcament de vehicles.

g. Connectar per mitjà d’un pont de fusta el carrer Ramon Berenguer IV.

h. Incloure en el projecte la ventilació interior convectiva i la instal·lació de plaques solars.

i. Aprofitar el sistema de calefacció del pavelló per donar servei a l’escola.

j. Elaborar el projecte de remodelació i usos de l’actual pavelló.

5. Considerem que no cal entrar en cronologies exhaustives, ja que caldria doncs remuntar-se al juliol de 2018.

6. Quan el projecte es va presentar el 23 de gener, els regidors d'ERC varen copsar les demandes i preocupacions dels ciutadans sobre la construcció de la segona fase. Considerem positiu afegir aquesta petició ja que no s’entén un espai multidisciplinari sense serveis bàsics com poden ser uns lavabos públics i vestuaris. Volem anar més enllà i plantejar, fins i tot, modificar l’orientació de l’equipament.

7. Amb una inversió d’aquesta magnitud, la més important en anys, no ens podem permetre cap error en el plantejament inicial i que durant algunes dècades haguéssim de conviure amb un equipament, que des d’un principi, no es va voler modificar davant d’altres criteris i propostes.

8. No estem d’acord en solucions precipitades, i menys amb la voluntat manifestada per PDeCAT en base al seu comunicat, de tornar a presentar com a punt de l’ordre del dia aquest projecte, en el ple del dia 7 de febrer de 2019, sense atendre una petició que apel·la al sentit comú i, el més important, a la voluntat que manifesten els ciutadans i ciutadanes de Vilamajor.

Per últim, manifestar que Esquerra Republicana de Sant Antoni de Vilamajor entén i comparteix la necessitat d’un espai per a la pràctica esportiva i l’ús per esdeveniments del poble. Considerem prioritari aglutinar el màxim consens, defugint de les agendes polítiques, donant l’oportunitat de que tothom pugui ser partícip en millorar un projecte, que reiterem, cal al nostre municipi.

ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA
SANT ANTONI DE VILAMAJOR, Febrer 2019