judici de l'1-O

La Intersindical-CSC ajorna la vaga general prevista per a aquest dijous

El sindicat vol aconseguir una aturada "massiva" i inserida "en un context de mobilitzacions per tots els drets i llibertats", i anuncia que en breu donarà a conèixer la nova data

per NacióDigital, 5 de febrer de 2019 a les 17:43 |
Concentració per la llibertat dels presos polítics a Barcelona | Juanma Peláez
La Intersindical-CSC ha ajornat la vaga general que havia convocat per a aquest dijous, 7 de febrer, segons ha anunciat aquest dimarts. L'ajornament respon a la intenció de celebrar l'aturada en una data que faciliti una "vaga massiva". Una hora després, el sindicat ha comunicat que l'aturada tindrà lloc finalment el 21 de febrer.

Inicialment, la vaga s'havia de celebrar la mateixa setmana del judici de l'1-O, i el preavís es va registrar quan es preveia que la vista s'iniciés el 5 de febrer. Posteriorment, la data d'inici del judici s'ha retardat, i començarà el dia 12. 


El mateix sindicat ja deixa entreveure que busca fer coincidir la vaga amb el judici per aconseguir un màxim ressò, quan explica, en un comunicat, que ajorna l'aturada per "la demanda de part de l'afiliació, de seccions sindicals i d'agents socials d'aconseguir una vaga massiva i que s'insereixi en un context de mobilitzacions per tots els drets i llibertats".

Formalment, la vaga s'havia convocat, amb el lema "Sense drets no hi ha llibertat", amb les reivindicacions de derogar la reforma laboral, un salari mínim de 1.200 euros, la recuperació de les lleis socials vetades pel Tribunal Constitucional, la plena igualtat de tracte i oportunitats als centres de treball i un servei públic de qualitat i amb condicions laborals dignes. Es tracta dels mateixos motius que es van posar sobre la taula el passat 21 de desembre, quan el mateix sindicat va convocar dues hores de vaga, coincidint amb la celebració del consell de ministres a Barcelona.

Suport del sobiranisme

La vaga ara posposada va rebre el suport immediat de la CUP. Sobren raons per una vaga general", va afirmar tot justa convocada el seu portaveu al Parlament, Carles Riera, referint-se a la necessitat de mobilitzar-se pels drets civils i polítics. 


També s'hi va mostrar a favor el president de la Generalitat, Quim Torra, que va afirmar que li semblava "perfecte" que hi hagués organitzacions que consideressin que calia fer vaga els dies previs a l'inici del judici. A la vaga també s'hi havien adherit el principal sindicat d'ensenyament de Catalunya (USTEC-STEs), el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), la CGT-Ensenyament, les ADIC, Universitats per la República i Sindicalistes per la República.

 

Participació