L'Ajuntament de Breda presenta una alternativa per poder continuar les obres del carril bici

Pel que fa a contenciosos administratius la condemna a pagar 71.000 euros a la masia de Can Pastangra ja és ferma i, per altra banda, el Tribunal Suprem ha denegat el recurs de cassació als demandants

L'Ajuntament de Breda presenta una alternativa per desencallar les obres de la via ciclista
L'Ajuntament de Breda presenta una alternativa per desencallar les obres de la via ciclista | AJB
Redacció
30 de gener del 2019
Actualitzat a les 15:33h
Una errada en els amidaments del talús de contenció de Santa Anna i que els treballs sobre el terreny han demostrat que no tindria la solidesa necessària han ocasionat l'aturada de la construcció de la via ciclista a l' de Renfe de Riells i Viabrea - Breda. Per això, tal com va explicar l'alcalde de Breda, Dídac Manresa, en la sessió de plenària d'aquest dilluns passat, l'Ajuntament d'ha reunit  amb l’empresa pública d'infraestructures de la Generalitat per a presentar una solució alternativa al projecte constructiu consistent en la construcció d'un mur de contenció de rocalla al tram afectat.

Ara, s'espera una confirmació oficial però sembla probable que el Departament de Territori i Sostenibilitat accepti l'alternativa i assumeixi l'augment del pressupost de l'obra, xifrat entre el 20% i el 25% del total. Un cop superats els tràmits pertinents deguts a aquest canvi es podran reprendre les obres.

Contenciosos administratius

Aquesta va ser una de les qüestions importants tractades en el darrer ple però també hi destaca diverses qüestions relacionades amb diferents contenciosos administratius que el consistori té oberts. Per una banda, el que fa referència amb la masia de Can Patranga, en el que la sentència que condemna l'Ajuntament de Breda a pagar 71.000 euros ja és ferma i el consistori haurà d'abonar en els propers mesos utilitzant el romanent de tresoreria; el segon és el de la masia de Can Seva, en el que el Tribunal Suprem ha denegat el recurs de cassació dels demandants.

La sessió plenària també va donar compte de la sentència 6/2019 del procediment abreujat 331/2016. La sentència del Jutjat Contenciós Administratiu de Girona deixa sense efecte la desestimació de la Junta de Govern Local de Breda al recurs de reposició presentat per una empresa local sobre l'aplicació d'una quota urbanística referent a la urbanització del polígon industrial de Can Guilleumes. L'Ajuntament de Breda ha demanat una petició d'aclariment sobre aquesta decisió.

Ruta de la Tourdera

S'ha aprovat el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal de la Selva per al desenvolupament del projecte "Ruta de la Tourdera i Riera d'Arbúcies". Segons la renovació d’aquest conveni, que s'allarga fins l’any 2022, l'ens comarcal desenvoluparà en matèria de coordinació general, promoció i finançament el tram de Breda d'aquest projecte que seguint el curs del riu Tordera i la Riera d'Arbúcies crearà un circuit de camins per a practicar cicloturisme, senderisme i BTT amb la intenció de dinamitzar turísticament la zona i els pobles de l'entorn a través del turisme actiu. El punt es va aprovar amb el vot favorable dels grups d'Esquerra Republicana i el PDECAT i les abstencions de Tots per Breda i la CUP.

POUM

El 13 de febrer el Consell Assessor Urbanístic Municipal es reunirà per a conèixer el document realitzat pels tècnics del Consell Comarcal de la Selva encarregats de la redacció del nou POUM consistent en l'abans de planejament, un procediment previ a l'aprovació del projecte i sobre el qual la ciutadania podrà fer les seves al·legacions.