Santa Maria de Palautordera homenatja els germans Moraleda, músics i compositors vinculats al municipi

També s'ha estrenat la sardana Sant Proget, el nostre patró, composada per Jordi Moraleda i que està dedicada al patró de Santa Maria de Palautordera

Un moment de l'homenatge celebrat a la sala de plens de lAjuntament de Santa Maria de Palautordera
Un moment de l'homenatge celebrat a la sala de plens de lAjuntament de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
27 de gener del 2019
Actualitzat a les 16:09h
Amb motiu de la Festa Major de Sant Proget 2019 els germans Joan Lluís, Albert i Jordi Moraleda, una nissaga de músics i compositors d'una llarga i reconeguda trajectòria professional molt vinculats a Santa Maria de Palautordera han rebut aquest migdia un homenatge per part de l’Ajuntament del municipi, de l’Associació Cultural Frederica Montseny, l'Associació pro música catalana i Som i Serem Sardanistes Palauencs.

En el seu parlament els tres germans han expressat el seu agraïment i també han explicat les seves vivències i records de la seva infantesa i joventut quan passaven llargues temporades a Santa Maria de Palautordera. A l'acte també hi ha participat Antoni Herrera, sub-director  general de Protecció i Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat de Catalunya.

Avui també s'ha estrenat la sardana Sant Proget, el nostre patró, composada per Jordi Moraleda i que està dedicada al patró de Santa Maria de Palautordera i ha estat interpretada per  la Cobla Ciutat de Granollers, dirigida pel mestre Joan Gómez. Aquesta sardana s'inclou a les 13 sardanes ja existents, dedicades o referides a Santa Maria de Palautordera, i que durant el 2014 es van recollir en un CD titulat Sardanes Palauenques  interpretades per la Cobla Jovenívola de Sabadell i promogut per l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera.


Estrena de la Sardana Sant Proget, el nostre patró, de Jordi Moraleda Foto: Jordi Purtí