Una escultura homenatja a Llinars del Vallès el mercat de bolets

El mercat de bolets es remunta al segle XIX i es va celebrar fins als anys 70 del segle XX

L'escultor Quim Camps davant la seva escultura d'homenatge al mercat dels bolets de Llinars del vallès
L'escultor Quim Camps davant la seva escultura d'homenatge al mercat dels bolets de Llinars del vallès | AJLLV
Redacció
26 de gener del 2019
Actualitzat a les 8:25h

Una escultura col·locada a la plaça de la Vila de Llinars del Vallès serveix per homenatjar l'arrelament del mercat de bolets que durant un llarg període d'anys es va celebrar en aquest municipi del Baix Montseny durant la tardor. L'escultura és obra de Quim Camps, i està treballada amb pedra calcària blanca i elements de bronze. L'escultura incorpora els tres elements més representatius del mercat: el bolet, el pes i el bloc de notes on l'agutzil feia les seves anotacions.

El mercat de bolets a Llinars del Vallès es remunta al segle XIX i es va celebrar fins als anys 70 del segle XX aproximadament. L'abundància de bolets en els boscos propers era sorprenent, l'espècie predominant era el rovelló, i en segon terme el rossinyol. A la plaça de la Vila s’organitzava diàriament un mercat exclusiu de bolets.

Va tenir tant de renom que cada tarda hi pujava expressament un tren de Barcelona, ple de comerciants, que compraven els bolets a la tarda per poder-los vendre l'endemà mateix. Moltes famílies vivien dedicades durant la tardor a la cerca i venda de bolets.

 

Imatges que en el seu dia va publicar La Vanguardia del mercat dels bolets de Llinars del Vallès Foto: AJLLV / La Vanguardia