La nova llei del SOC permetrà al Baix Montseny crear estratègies d'ocupació singularitzades del Vallès Oriental

Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies, ho ha comunicat a l'alcalde de Sant Celoni Francesc Deulofeu en la visita que ha fet a la comarca

Un moment de la reunió de Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famínies, a Sant Celoni
Un moment de la reunió de Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famínies, a Sant Celoni | Jordi Purtí
24 de gener del 2019
Actualitzat el 25 de gener a les 10:54h
L'impuls de la nova Llei del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) permetrà al Baix Montseny desenvolupar de manera singularitzada del Vallès Oriental estratègies pròpìes de promoció econòmica i de generació d'ocupació. Així ho ha comunicat aquest migdia Josep Ginesta, secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, a l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, en la visita que ha fet a la comarca per mantenir una reunió de feina.

Ha estat la resposta a la voluntat que des de fa temps han expressat els municipis que conformen la realitat natural del Baix Montseny i que, segons Josep Ginesta, s'adiu a la filosofia del desenvolupament normatiu de la LLei i que obrirà la porta a aquelles realitats territorials que desitgin singularitzar-se per si mateixes o actuar de manera coordinada, en aquest cas amb el Vallès Oriental. En aquesta línia, el secretari general ha interpel·lat a l'alcalde de Sant Celoni que segueixi avançant en la generació d'aquest espai al voltant del Baix Montseny.

El cas del Baix Montseny no és únic a Catalunya, ja que Josep Ginesta ha dit que arreu del país hi ha moltes comarques que al voltant d'una gran capitalitat, tenen zones molt industrialitzades i altres que no tant i les realitats d'unes i altres són diferents i per aquest motiu la filosofia de la normativa permetrà aquesta singularitat d'estratègies.

La Fundació Acció Baix Montseny respira

La reunió d'aquest migdia també ha servit per donar bones notícies a la Fundació Acció Baix Montseny que gestiona un centre especial de treball per a persones discapacitades ja que el secretari general els ha comunicat que el Departament de Treball Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat destinarà 7,5 milions d'euros addicionals per als Centres Especials de Treball (CET).

Aquests fons anunciats haurien de pal·liar en part el desfasament econòmic que afecta els esmentats centres de treball a causa de l'increment del 22% del Salari Mínim Interprofessional (SMI). Tot i amb això, Josep Ginesta ha estat molt crític amb la política de l'Estat ja que considera que actua amb falta de previsió i això és un problema.

En la reunió d'avui també s'han posat sobre la taula problemàtiques relacionades amb l'habitatge, les dificultats d'accedir-hi, desnonaments i taula d'habitatges així com les polítiques de la conselleria de cara al futur.

La reunió ha tingut lloc en el Centre de Formació i Ocupació del Baix Montseny de Sant Celoni i en la qual a més de l'alcalde també hi han participat les regidores de Comunitat, Magalí Miracle i de Promoció Econòmica, Atenció Ciutadana i Tecnologies de la Informació, Patrícia Rodríguez, i tècnics municipals.
 

D'esquerra a dreta Magalí Miracle, Josep Ginesta, Francesc Deulofeu i Patrícia Rodríguez Foto: Jordi Purtí