La hisenda pròpia de Catalunya comença a fer el seu propi camí

Mas constata que de l'Estat espanyol només n'arriben "amenaces", mentre que l'actitud catalana és "positiva i de construcció"

Nació Digital
19 de setembre del 2012
Acte de signatura del conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions.
Acte de signatura del conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions. | Oriol Campuzano
Acte de signatura del conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions. Foto: Oriol Campuzano

La Generalitat de Catalunya comença a bastir estructures d'Estat. Avui, el Govern ha posat la primera pedra per construir la hisenda pròpia del país, amb la signatura d'un conveni marc entre l'Agència Tributària de Catalunya i les quatre diputacions, que el propi Artur Mas ha definit com a "embrió" de la hisenda exclusivament catalana. Alhora, ha aprofitat per  replicar al president espanyol , Mariano Rajoy, que "Catalunya farà el seu camí passi el que passi", tot reiterant que construirà la seva hisenda pròpia encara que no hi hagi acord pel pacte fiscal.

Mas confia que Rajoy, a la reunió que demà hi mantindrà, l'escolti "atentament i sense prejudicis, veient en la nostra proposta una solució més que un problema". El president ha constat que de l'Estat espanyol només n'arriben "amenaces", mentre que l'actitud catalana és "positiva i de construcció".