Arbúcies tanca l'any 2018 amb un increment del 17 per cent en les hores d'atenció domiciliària

L'Ajuntament ha prestat un total de 10.623 hores de servei a persones dependents del municipi

Més hores d'atenció domiciliària a Arbúcies
Més hores d'atenció domiciliària a Arbúcies | AJA
Redacció
23 de gener del 2019
Actualitzat a les 8:49h
Arbúcies incrementa en un 17 per cent les hores d'atenció a domicili durant el 2018. Els serveis d'ajut a persones en situació de dependència o vulnerabilitat es presten des de l'Ajuntament des de l'any 2015 i actualment el formen un equip de 12 treballadors i treballadores familiars.
 
L'any passat l'equip municipal va prestar un total de 10.623 hores al municipi atenent les necessitats de 80 usuaris i usuàries amb diferents necessitats: controls de medicació, neteges, higiene, cures 0 acompanyaments. A més des de l'octubre de l'any passat, l'àrea d'Atenció a les Persones del consistori ha ampliat el ventall de serveis amb la creació d'una figura que porta a terme tasques de suport a la cuina, acompanyaments i conversa per a persones que viuen soles.
 
L'any 2018, s'ha actualitzat el Pla local de la gent gran i s'ha realitzat un estudi sobre les necessitats de les persones més grans de 75 anys que no conviuen amb ningú. Fruit d'aquests treballs tècnics, s'han generat nous serveis i s'han incrementat les hores del serveis que ja es prestaven.
 
"La voluntat política segueix prioritzant l'atenció a les persones i generar una vida digna per a la nostra gent gran com a objectiu principal en les polítiques públiques. Seguim compromesos amb el principi de primer, les persones", afirma el regidor arbucienc Jaume Salmeron.
 
L'any passat, Arbúcies va elaborar l'avantprojecte de centre de dia públic amb la intenció de cercar la millor ubicació pel futur servei assistencial per la gent gran.
 
L'Ajuntament arbucienc ha destinat 140.000 euros en diferents serveis, activitats i actuacions destinades a millorar la vida de la gent gran o de col·lectius vulnerables del municipi. La previsió pel 2019 és mantenir la quantitat i qualitat dels serveis domiciliaris, tant pel que fa a les hores de servei com en el nombre de treballadors i treballadores. La recerca de nous recursos econòmics pel projecte de centre de dia públic conforma un segon objectiu enguany.
 
Arxivat a