L'escola Puig Drau de Montseny comença l'any amb Comerç Just

Professorat de l'escola Puig Drau de Montseny fent formació sobre Comerç Just
Professorat de l'escola Puig Drau de Montseny fent formació sobre Comerç Just | AlterNativa3
Redacció
22 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:04h
El professorat de l'escola Puig Drau de Montseny va fer el passat 16 de gener formació en Comerç Just. En el decurs de la jornada es va treballar les desigualtats nord-sud, el comerç just i el procés del cacau, a través de dinàmiques i jocs que després podran fer a l'alumnat. Aquesta ha estat l'activitat que ha donat el tret de sortida al projecte Xarxa Escoles pel Comerç Just, coordinat per AlterNativa3 i amb el suport de l'Ajuntament de Montseny.
 
Es tracta d'un projecte d'educació pel desenvolupament que té com a objectiu principal introduir els principis i valors del comerç just i el consum responsable dins el currículum escolar de les escoles. Es vol fomentar l'aparició d'actituds crítiques envers el consum convencional i que siguin motors de canvi cap a una economia sostenible i ètica. Pretén que la infància i la joventut catalana pugui preguntar-se quin és l'origen dels productes que compren, qui els ha produït, en quines condicions, quina remuneració ha percebut i, finalment, si hi ha una alternativa més ètica i sostenible. A través del Comerç Just es poden treballar molts valors, com el cooperativisme, equitat de gènere, el respecte al medi ambient o el tracte just, entre d'altres.

El projecte es centra en diferents activitats per treballar el Comerç Just de manera transversal a l'escola, involucrant tota la comunitat educativa. D'aquesta manera, planteja formacions amb el professorat, diverses activitats d'aprenentatge i servei amb l'alumnat, la incorporació del comerç just dins les diferents matèries curriculars, activitats per acostar les realitats dels productors i productores de comerç just, i finalment, activitats orientades a les famílies.

L'alumnat també ha començat les activitats de comerç just, amb un taller de xocolata de comerç just i un mural cooperatiu, on va participar tot el centre. Els nens i nenes van aprendre molt sobre el cacau i el comerç just, a la vegada que van preparar uns bombons justos per a les seves famílies.

Exposició "Cafè just i comerç just"
 
També, del 18 de gener fins al 18 de febrer hi haurà l’exposició "Cafè just i comerç just" al Casal de Cultura del poble de Montseny. Es tracta d'una exposició per conèixer el Comerç Just a través d'un producte de consum habitual com és el cafè. Les persones visitants podran gaudir de 10 rolls up plens d'informació, solidaritat i justícia, aprenent molt sobre els beneficis que comporta per tothom el comerç just.
 
L'exposició, amb tots els actors implicats, va adreçada a tots els públics. Les imatges exposades donen una visió senzilla i ràpida del que és el comerç just (Horari: de dilluns a divendres, matí de 9 a 14 en horari lectiu de l'escola; dissabte i diumenge de 10 a 14 h adreçant-se prèviament al Centre d'Informació de Montseny)