El CH Palautordera remunta a l'H Sant Vicenç en el darrer suspir del partit (29-28)

Els palauencs han d'anar a remolc en moltes fases de l'encontre i guanyen transformant un penal a cinc segons pel final

Esclat d'eufòria dels jugadors del CH Palautordera després de guanyar el partit. | Jordi Purtí
20 de gener del 2019
Actualitzat a les 9:02h
Quaranta segons per acabar el partit. El CH Palautordera acaba de marcar i empatar a 28 gols. Ramon Salmurri, entrenador de l'H Sant Vicenç demana temps mort per preparar una jugada d'atac que li pugui donar dos punts molt necessaris per sortir de les posicions de descens. Els jugadors del Baix Llobregat mouen la pilota d'una banmda a l'altra buscant el forat que els permeti rematar a porteria.

Els árbitres assenyalen una falta contra el CH Palautordera i falten quinze segons per arribar al final. Un jugador del Sant Vicenç agafa la pilota i la deixa a terra, segurament perquè l'agafés un altre jugador del seu equip i la posés en joc, però un jugador del Palau que era al costat entén que la falta ja està treta -els àrbitres també- i més llest que ningú agafa la pilota de terra i inicia un contraatac directe cap a la porteria rival que acaba amb un penal i una expulsió d'un jugador de l'Handbol Sant Vicenç a falta només de cinc segons per arribar al final.

El jugador del CH Palautordera, Martí Gascon, que minuts abans havia fallat un penal, és qui té la responsabilitat de llançar el penal que doni la victòria a l'equip local. Davant seu Bernat Herrero, el porter de l'H Sant Vicenç que estava fent un bon partit i en els darrers minuts havia aturat dos penals. Martí Gascon aquesta vegada no falla i col·loca el 29 a 28 definitiu.

Aquesta en síntensi és la història dels darrers quaranta segons d'un partit que els jugadors que entrena Marc Lurbe va haver de remuntar dues vegades. Un mal inici de partit va permetre que el Sant Vicenç agafés una renda de quatre gols que els va costar molt de reduir, tot i amb això al final de la primera part 17 a 15 a favor del CH Palautordera.

A la represa semblava que els locals jugarien amb més tranquil·litat i podrien asserenar el joc, però diverses errades consecutives que permetien contraatacs dels visitants van tornar a posar el marcador molt franc pel Sant Vicenç (23-27) a onze minuts pel final. Deu minuts d'èpica, emoció i espectacle culminat amb quaranta segfons impensables que porten al CH Palautordera a tancar una setmana de quatre punts -va jugar i guanyar el Sant Joan Despí dijous en un partit ajornat- que el situen amb 18 punts a la setena posició del Grup D de la Primera Estatal.

La setmana vinent un partit molt complicat a la pista del Sant Quirze, un dels equips que aspiren a guanyar el campionat i ja no poden permetre's perdre massa punts més.

Martí Gascon i Bernat Herrero protagonistes de la darrera jugada del partit Foto: Jordi Purtí