«Alçats» a Sant Celoni contra la «repressió de l'Estat»

Diverses desenes de persones s'han concentrat a la plaça de la Vila "davant la ràtzia repressiva d'avui

Concentrats a Sant Celoni contra les detencions que ha fet la policia espanyola
Concentrats a Sant Celoni contra les detencions que ha fet la policia espanyola | Jaume Turon
Redacció
16 de gener del 2019
Actualitzat a les 21:29h
Diverses desenes de persones s'han manifestat aquest vespre a la plaça de la Vila de sant Celoni sota el lema "Alcem-nos, solidaritat amb les detingudes" i seguint la convocatòria que han fet partits i entitats independentistes en propesta per la repressió de l'Estat demostrada un cop més amb les detencions il·legals d'aquest matí contra 16 representants democràtics i activistes pacífics. "Davant la ràtzia repressiva d’avui, amb 16 persones detingudes sense ordre judicial, protagonitzada per agents de la policia nacional d'uniforme i de paisà, a la demarcació de Girona, Alcem-nos", han llegit en un manifest.

Els convocants consideren que es detencions d'avui són molt greus, no constitueixen un fet aïllat ja que les precedeixen centenars de detencions contra activistes i lluitadores. "Les d'avui són una nova operació en l'ofensiva repressiva contra els drets civils, polítics i socials i contra la defensa i l'exercici del dret a l'autodeterminació", han recalcat.

Davant d'això reiteren que és imprescindible una resposta popular el més àmplia possible, i la major fermesa institucional possible ja que les detencions fetes pel Cos de la Policia Espanyola responen a l'objectiu "de frenar la societat organitzada". Han detingut activistes del moviment juvenil, militants del moviment per l'autodeterminació i la independència, estudiants, activistes sindicals, dos alcaldes de la CUP i fins i tot periodistes.

Reclamem responsabilitats, als responsables polítics i policíacs - directes i indirectes - d'aquesta operació que confirma de nou la judicialització de la política "ens trobem, cada vegada de forma més quotidiana, amb diferents tipus de violència, la de l'Estat, que actua de matinada o de dia i uniformats o de paisà, i la de l'extrema dreta, que actuen de nit contra la població amb plena impunitat". Les detencions d’avui no són un fet aïllat "busca atemorir i desmuntar tot un moviment popular.

Per això demanen a tothom que estigui pendent de les convocatòries i les mobilitzacions per donar-los suport i plantar cara a una nova vulneració de drets civils i polítics.

 
Arxivat a