Un centenar de persones es concentren a Santa Maria de Palautordera per demanar més seguretat

L'alcalde de Palau entén la preocupació dels veïns i assegura treballar intensament per erradicar la delinqüència

Participants a la concentració per demanar més mesures de seguretat a Santa Maria de Palautordera
Participants a la concentració per demanar més mesures de seguretat a Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Redacció
14 de gener del 2019
Actualitzat a les 23:48h
Un centenar de persones es van concentrar aquest diumenge a la plaça de la Vila de Santa Maria de Palautordera amb el propòsit de demanar mesures per recuperar la seguretat i el civisme davant l'onada de robatoris que hi ha hagut en els darrers mesos, però també per denunciar amenaces, intimidacions i inseguretat. La concentració va ser convocada per un grup de veïns que, tal com han explicat, demanen solucions "a una situació que se'ns fa insostenible". Aquest grup de veïns reclama més presència policial i solucions a la gran quantitat de pisos ocupats que hi ha al municipi.

En aquest sentit, l'alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, ha manifestat que des de l'Ajuntament s'entén la preocupació que tenen els veïns i que se senti insegura pels robatoris. També ha recalcat que la tipologia del municipi afavoreix aquesta situació i que a més hi ha l'afegitó de pisos ocupats per persones que es dediquen a delinquir. "El que hem de fer és treballar intensament per erradicar la delinqüència i fer que aquestes persones marxin del poble ja sigui per la pressió policial o ja sigui perquè la justícia funciona i les tanca a la presó".

L'alcalde, en qualsevol cas, no accepta que es faci creïble el discurs que des del goivern municipal o des de lapolicia no es fa res perquè en els ´çultims mesos s'ha reforçat la plantilla d'agents de policia, s'ha intensificat la feina en hores determinades i només el darrer mes s'han detingut onze persones -sis la darrera setmana- que n'hi ha quatre a la presó, tres a disposició judicial i quatre més a disposició judicial i en llibertat amb càrrecs pendents de judici. Jordi Xena també demana unitat política a tots els grups amb representació municipal i que es deixin de banda els rèdits electorals que se'n poden treure d'aquesta situació.
Arxivat a