L'estudiant de Breda Estel Parès ja té el Premi Recerca Jove 2017

Li ha atorgat la Generalitat de Catalunya en un acte celebrat a l'Auditori de Barcelona

Estel Parés en el moment de recollir el premi
Estel Parés en el moment de recollir el premi | Gencat
Redacció
11 de gener del 2019
Actualitzat a les 18:58h

L'estudiant de Breda, Estel Parés, ja té el diploma que l'acredita com una de les guanyadores del Premi Recerca Jove 2017 pel seu treball "Disseny i creació d'un mosaic". El premi que atorga la Generalitat de Catalunya s'ha lliurat aquesta setmana en un acte celebrat a l'Auditori de Barcelona amb la presència delpresident de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra.

Estel Parés, que va fer el batxillerat a l'Institut Vescomtat de Cabrera d'Hostalric, va fer un treball en l'àmbit temàtic de la medicina i els principals objectius del treball són dissenyar un mosaic amb GeoGebra, convertir aquest disseny en rajoles reals, aprendre a utilitzar GeoGebra, estudiar els terres hidràulics d'una casa i la recerca i estudi de mosaics en alguna casa del seu entorn.

La jove estudiant explica que la metedologia emprada per fer possible el treball ha consistit en buscar informació sobre mosaics, trobar una casa per poder fer l'estudi de les rajoles hidràuliques i la casa amb mosaics. També fer moltes pràctiques amb tutorials de Geogenbra i fer diversos dissenys fins decidir-se perPer poder fer La metodologia empresa per realitzar aquest treball ha estat la següent. Inicialment, he fet una recerca d’informació dels mosaics un. També ha comptat amb l'ajuda d'un mestre artesà de Breda per poder convertir el disseny en rajoles reals.

Un cop acabat el treball, diu que els objectius es van complir en la seva totalitat i que gràcies a aquest treball "puc treure la conclusió que GeoGebra no només pot ser utilitzat per tasques de l'aprenentatge, sinó que també és totalment compatible per realitzar tasques més artistíques com la dels mosaics, això si caldria que es fessin algunes millores per agilitzar el procés".

Estel Parés està molt satisfeta del treball que ha fet ja que l'ha a descobrir moltes coses que no coneixia del seu entorn i també perquè ha pogut veure que després de molt d'’esforç hi ha una gran recompensa.