La Diputació dóna continuïtat al programa d'arranjament d'habitatges per a gent gran

Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera entre els municipis adherits

Redacció
18 de setembre del 2012
Un dels arranjaments fets per la Diputació de Barcelona
Un dels arranjaments fets per la Diputació de Barcelona | Diputació de Barcelona
Un dels arranjaments fets per la Diputació de Barcelona Foto: Diputació de Barcelona

L'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona posa en marxa de nou el Programa d'Arranjaments d'Habitatges per a la gent gran, per el període 2012 – 2013, que es traduirà en 1.152 habitatges arranjats amb millores d'accessibilitat i seguretat. Al programa s'han adherit 71 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, entre els quals hi ha Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni i Santa Maria de Palautordera, que aportaran el 20% d'una inversió total prevista de  2 .001.478,49 euros.
 
El Programa d'Arranjament d'Habitatges és una nova edició de la realitzada el període 2010 – 2011, que perseguia els mateixos objectius: aconseguir més qualitat de vida de les persones grans, facilitant-los l'accessibilitat i seguretat dels espais de les seves llars potenciant així la seva autonomia personal. De fet, segons la valoració que fan els beneficiaris, el 90% se senten plenament segurs per a la realització de les seves activitats diàries, quan abans de les millores només ho estaven en un 1%.

Valorat aquest impacte positiu, la Diputació de Barcelona decideix impulsar de nou el programa amb l'adhesió de 71 ajuntaments. Els arranjaments consisteixen bàsicament en la realització de reformes bàsiques, sobretot al bany i a la cuina, i la instal·lació d'ajudes tècniques, que facilitin l'accessibilitat i la seguretat de moviments.

Els resultats de la darrera edició (2010 – 2011) va comportar l'arranjament de 1.589 habitatges de 138 municipis amb un impacte positiu segons que valoren les persones beneficiaries: el 80% ha notat una gran millora i el 20% restant, una millora notable. S'ha millorat l'autonomia de les persones grans, ja que s'ha reduït en un 24% els usuaris que necessiten ajuda d'una altra persona per realitzar les activitats de la vida diària. Igualment, s'ha millorat l'accessibilitat dels habitatges, ja que s'ha reduït en prop del 20% el nombre de persones que no poden accedir als espais sense ajuda.

El més destacat de l'èxit d'aquest programa queda reflectit en que el 90% dels beneficiaris se senten plenament segurs per a la realització de les seves activitats diàries, quan abans era només ho estaven un 1%. La previsió és que les obres de millora comencin el mes de novembre.