Pere González: «Més de sis-cents infants del Baix Montseny rebran joguines solidàries»

«Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny repartirà mil dues-centes joguines a dotze municipis de la comarca»

Pere González, a la dreta de la imatge, amb dos voluntaris de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny
Pere González, a la dreta de la imatge, amb dos voluntaris de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny | Jordi Purtí
03 de gener del 2019
Actualitzat el 09 d'octubre a les 15:41h
L'Assamblea de Creu Roja de Sant Celoni i Baix Montseny ha posat de manifest la seva predisposició d'estar cada vegada més a prop de les persones vulnerables en la presentació de la campanya de joguines 2018-2019 a la seva zona d'influència i, així, donar resposta als nens i nenes entre zero i dotze anys amb risc d'exclusió social. Pere González (Granollers, 1974), tècnic de Serveis de Creu Roja al Baix Montseny explica en aquesta entrevista que les necessitats no disminueixen, ans al contrari cada any són més elevades.

- Des de l'any 1992 fent aquesta campanya solidària des de Creu Roja per no deixar cap nen ni nena sense joguines per Reis...

- Sí ja són molts anys i la veritat és que les necessitats a la comarca són molt altes. Des de Creu Roja estem en contacte directe amb els Serveis Socials de cadascun dels dotze municipis que abastim i cada any va a l'alça. Pensa que les famílies dels nens que rebran joguines són les que també són a les llistes per rebre aliments.

- De quines xifres estem parlant?

- Doncs de gairebé sis-centes nenes i nens de diverses edats i de mil dues-centes joguines. Són xifres que ens donen una idea clara de les necessitats que en aquest sentit hi ha a la comarca. Són nens amb risc real d'exclusió social de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Esteve de Palautordera, Gualba, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Campins, Vallgorguina, Vilalba Sasserra, Fogars de Montclús i Montseny.

- Com s'ho fan per poder disposar d'aquest volum de joguines?

- Creu Roja no ho podria fer sola una campanya d'aquestes característiques ja que necessitem molta infraestructura per poder-ho organitzar tot, però el que és més important és la col·laboració de les empreses que, gràcies a les seves aportacions Creu Roja pot arribar als que tenen aquest risc d'exclusió social. Nosaltres hem tingut bàsicament les aportacions de tres empreses de Sant Celoni Oxiris, Uesports i Institut Dental, totes de Sant Celoni. A la campanya, a més, hi participen una quinzena de voluntaris de la institució.

"Les joguines han de ser no bèl·liques, no sexistes i noves"


- Les joguines que reparteix Creu Roja ha de ser d'unes característiques determinades?

- Bàsicament ha de tenir tres característiques molt importants. Ha de ser una joguina no bèl·lica, no sexista i a més a més ha de ser nova. No podem repartir una joguina que sigui de segona mà o que ja estigui oberta perquè no hi ha cap criteri determinat per lliurar-les a uns o altres. Per nosaltres tots els nens són iguals, no hi ha nens o nenes de primera o de segona. L'objectiu d'aquestes joguines és fomentar el valor pedagògic i la importància educativa entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat. Dit d'una altra manera joguina educativa, joc col·lectiu i corporatiu i consum responsable per part dels nens.

- Què representa per a una empresa col·laborar en una campanya com la de la recollida de joguines?

- Sens dubte és d'una gran rellevància perquè una empresa que col·labora en la campanya enfocada directament als nens té un reconeixement humà, social i corporatiu important.

"La vinculació de Creu Roja amb les persones ha de començar pels infants"



- I per Creu Roja que significa?

- La vinculació de Creu Roja amb l'infant és immensa. És que hem de tenir molt clar que la vinculació de la institució amb les persones ha de començar amb els més petits.

- És una campanya específica només per aquestes dates?

- Ara és el moment més àlgid de la campanya perquè és quan s'han de repartir, però a Creu Roja estem oberts tot l'any i les aportacions es poden fer sempre que es vulgui.
 

Més de sis-cents nens del Baix Montseny rebran joguines per Reis gràcies a la campanya de Creu Roja Foto: Jordi Purtí