Loteria de Nadal

La grossa de la Loteria de Nadal esquitxa una quinzena de municipis de Catalunya

Barcelona ha estat el municipi més afortunat, amb 15 dècims del primer premi. Un club de dansa de Cubelles ha repartit més de tres milions d'euros del segon, que també ha deixat 1.250.000 euros a Castellbisbal

per Andreu Merino / Aida Morales / Sergi Ambudio , 22 de desembre de 2018 a les 13:31 |
Una nena de Sant Ildesfons mostrant el número de la grossa de la Loteria de Nadal. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Grossa del sorteig de Nadal, amb el número 03347, ha estat notablement repartida arreu de l'estat espanyol. A Catalunya també se n'han beneficiat, com a mínim, una quinzena de municipis. Del total de 680 milions que reparteix, Catalunya se n'han endut un bon pessic.

Els municipis afortunats són: Barcelona, Sabadell, Santpedor, Olot, La Seu d'Urgell, Pineda de Mar, Cardedeu, Sant Quirze del Vallès, Terrassa, Granollers, Sant Feliu de Codines, Figueres, Camarles, Altafulla i Sant Joan les Fonts. El número s'ha cantat a les 12.35 hores i reparteix 400.000 euros al dècim. A Catalunya s'han venut un total de 35 dècims, 15 dels quals a Barcelona.


A la capital catalana el premi s'ha repartit en sis administracions. Sis dècims s'han venut a l'administració del carrer Sicília, 226. Els seus propietaris expliquen a NacióDigital que el conjunt de dècims s'han venut per finestreta i per tant, no coneixen qui són els beneficiaris. Es tracta, però, d'una administració amb sort, ja que fa dos anys ja van repartir un quart premi. 

També s'han repartit cinc dècims a l'administració del carrer Navas de Tolosa, 300; un dècim a la del carrer d'Arimon, 26; un altre al carrer de Marina, 225; un dècim al carrer de Sant Pau, 96, i un dècim a Rosselló, 371. 


A Sabadell, l'administració del carrer Alexandra número 49 ha venut quatre dècims. Els dos de Santpedor s'han distribuït al punt de venda del carrer Ample número 29. Pel que fa als dos d'Olot, s'han venut des de l'administració de loteria situada al número 16 del carrer Sant Rafel. Els dos de La Seu d'Urgell s'han repartit al carrer Major.

Castellbisbal pessiga el segon premi


Una sèrie del segon premi, el 21015, s'ha venut a l'administració número 1 de Castellbisbal (Vallès Occidental), al carrer Pi i Margall número 8. Dotat amb 1.250.000 euros la sèrie, ha sortit a dos quarts de deu del matí. El número 21015 ha tocat principalment a Almansa (Albacete), on s'han venut 139 sèries. A més, a la ciutat d'Albacete s'han venut 20 sèries més i una més a Pedreguer (Alacant). Suposa 6.250 euros per cada euro jugat.

En aquest cas, el número s'ha venut íntegrament a la població i entre clients ja habituals, han explicat els propietaris de l'administració a NacióDigital. Va ser un intercanvi amb una administracio d'Almansa per aconseguir un número que determinada gent del poble ja havia demanat de tenir. Per això, han concretat, no va ser un número que es posés a la venda públicament, sinó que ja estava reservat. 

No és la primera vegada que l''administració 1 de Castellbisbal reparteix sort. L'any passat ja va donar un cinquè premi i, fa uns anys, va repartir 33 milions d'euros de la Primitva, expliquen. "Estem molt contents i són anys una mica difícils per part del món de la loteria", han admès en declaracions a aquest diari, i han assegurat: "Estem molt contents, nosaltres a casa ho celebrarem amb un dinar tots junts perquè són 30 anys de lluita". 
 
La història de l'administració número 1, que està dirigida actualment per Persidia Pastallé Milià, ve de lluny i té al darrere una història familiar. Qui va començar a repartir sort fa 30 anys va ser el seu pare, i des de llavors "s'han viscut moments de tots". "Hi ha hagut coses alienes al joc que ens han fet tenir una baixada de ventes l'any passat, però això és una alegria immensa perquè en aquesta administració som una generació", declaren. Per això, asseguren: "Estem molt agraïts". 

Un club de dansa de Cubelles pessiga el segon premi

El club de dansa i fitness Fame de Cubelles també ha repartit 3.125.000 del segon premi de la rifa de Nadal, el 21015. En concret, ha repartit 25 dècims que va comprar a l'administració de loteria d'Almansa, on s'han venut 139 de les 170 sèries d'aquest premi. La propietària del club ha venut 25 dècims en participacions de 5 euros, 50 cèntims dels quals eren donació per al club. 

Juana Mateo és la responsable del club de dansa i fitness Fame Cubelles on han tocat 3.125.000 euros. Segons ha explicat a NacióDigital, el número 21015 és el de la data d'inauguració de club, és a dir, el 2 d'octure del 2015. "M'agradava la data d'inauguració i vam dir, ens la juguem", ha explicat. De fet, no és la primera vegada que Mateo anava a Almansa a buscar aquest número, sinó el tercer. Enguany, però, va demanar a una persona que li enviés el número. 

Segons ha detallat, del número se'n beneficiaran una quarantena o cinquantena de socis del club, i en el seu cas ja té clar què fer: "Estem pensant per un petit creuer". De moment, però, música, ball i festa: "Ho estem celebrant ballant i cantant, que ens ha tocat".

Prop d'un milió a Tarragona

El 29.031, el quart cinquè premi que s'ha cantat de la rifa de Nadal, s'ha venut parcialment a l'administració 19 de Tarragona (16 sèries), que ha repartit prop d'un milió d'euros a la capital del Tarragonès. L’Associació de Jubilats La Gent Gran d’Ascó s’ha endut 648.000 euros d'aquest cinquè premi. L'entitat havia comprat 108 dècims (2.160 euros) d'aquest número a l'administració de loteria número 5 El gato negro, de la localitat valenciana de Mislata, on fa anys que l'associació compra loteria. 

El propietari d'aquesta administració, Luis Barberá, ha explicat a NacióDigital que ell mateix s’ha posat en contacte amb la secretària de l’associació de jubilats d’Ascó per comunicar-los la bona noticia: "S'han posat molt contents, estan ja celebrant-ho".

També s'ha venut a la número 24 de Sabadell (4 sèries). Està dotat amb 60.000 euros cada sèrie. A més, també s'han venut dos dècims a l'administració 2 de Cerdanyola del Vallès i a la de Riudecols (Baix Camp). Finalment també s'ha col·locat un dècim d'aquest cinquè premi a l'administració 1 de Gelida, a la número 1 de La Llagosta, a la número 12 de Mataró, a la 7 de Viladecans, a Les Borges del Camp (Baix Camp) i a Reus. Aquest premi s'ha cantat a les 10.01 hores i suposa 300 euros per cada euro apostat.
 
Quart premi a Terrassa i Ripollet

El número 67774 ha estat un dels quarts premis del sorteig de la Loteria de Nadal. Ha caigut repartit en diferents municipis, entre els quals Terrassa. El premi també va passar per Ripollet, però la propietària de l'administració 5 de Ripollet, Sílvia Turmo, finalment va retornar aquest divendres a la nit les 15 sèries perquè no n'havia venut cap.

Segons explica, està emocionada perquè va tenir la "sort a la mà", tot i que finalment aquesta es va escapar. El número va estar exposat a la vitrina, però ningú el va comprar. 

Cinquè premi a Sort

Cau a Sort una sèrie del primer cinquè premi de la rifa de Nadal, el 47862, que està dotat amb 60.000 euros per sèrie. 78 sèries s'han venut en dues administracions de la ciutat de Madrid, 75 més han tocat al municipi de Foios, a València, i altres 15 s'han adquirit a la ciutat de València. També hi ha una sèrie venuda a Bilbao. El cinquè premi suposa 300 euros per cada euro apostat. La nena que ha cantat el premi, a les 9.20 hores, pràcticament no ho ha pogut fer per l'emoció i les llàgrimes.

Un cinquè premi esquitxa Sant Boi

El 18596 ha estat un altre cinquè premi que ha tocat en part a Sant Boi de Llobregat, venut a l'administració número 1 d'aquest municipi i també a Sort. Està dotat amb 60.000 euros i suposa 300 euros per cada euro apostat.

El 7568, un cinquè premi, esquitxa Barcelona amb una sèrie i Figueres amb un dècim​

El 7568, el segon cinquè premi, s'ha venut a Barcelona i a Figueres. Està dotat amb 60.000 euros cada sèrie. En el cas de la capital catalana, l'administració número 242, situada al carrer Concepció Arenal número 210, ha col·locat una sèrie. L'administració 2 de Figueres, al carrer Pep Ventura número 4, ha venut un sol dècim. Bona part d'aquest cinquè premi ha tocat a Jumilla, a Múrcia, on s'han repartit 83 sèries. La resta de sèries estan molt repartides pel territori espanyol, com per exemple a Ciudad Real, Burgos i Toro (Zamora). Aquest premi suposa 300 euros per cada euro apostat i s'ha cantat a les 9.29 hores.

Poc després de les 11.00 del matí ha sortit el 63.025, un cinquè premi repartit íntegrament a Campell (Alacant). I només havent passat cinc minuts, el 20.202, un altre cinquè premi que també ha repartit 60.000 euros a Alacant i Madrid. 

El quart premi ha estat el 42.206, que ha repartit 200.000 euros en cada sèrie -20.000 euros per a cada dècim-, i que ha estat venut en la seva totalitat a Llódio, Àlaba, al País Basc. 

Pineda de Mar... i un altre cop Sort

El cinquè premi 2308 ha tornat a caura parcialment a Sort i a Pineda de Mar. Està dotat amb 60.000 euros.

Comprova quants diners has guanyat si el teu número és un dels afortunats.

 

Participació