El Baix Montseny copartícep en la concessió de la Placa al Treball President Macià a la Xarxa LismiVO

Hi són involucarts el Centre de Treball Especial de la Fundació Acció Baix Montseny i el Servei Local d'Ocupació de l?Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Placa al Treball President Macià a la Xarxa LismiVO
Placa al Treball President Macià a la Xarxa LismiVO | CCVO
Redacció
20 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:52h
Representrants del Consell Comarcal, impulsor de la Xarxa LismiVO, han recollir al Palau de la Generalitat el guardó, que reconeix la Responsabilitat Social Empresarial dins el món del treball, en un acte presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra, i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. En la concessió d'aquest guardó, entre moltes altres entitats del Vallès Oriental, hi estan involucrades el Centre de Treball Espacial de la Fundació Acció Baix Montseny i el Servei Local d'Ocupació de l?ajuntament de Santa Maria de Palautordera.

Des del Consell Comarcal expressen la seva satisfacció per la tasca realitzada per aquesta plataforma i pel fet que hagi estat reconeguda amb aquest guardó, essent un cas únic i el primer al territori català en impulsar la inserció laboral de les persones amb capacitats diferents de la comarca del Vallès Oriental.

La Xarxa LismiVO va néixer fa una dècada, l’any 2008, i és fruit d'un treball iniciat amb la Comissió per la Inserció Laboral de Persones amb Discapacitat l'any 2004. Va ser aleshores quan el Consell Comarcal del Vallès Oriental i el Pacte Territorial per l'Ocupació del Vallès Oriental es van marcar com una de les línies prioritàries potenciar la integració laboral dels col·lectius en risc d'exclusió social i, en especial, de les persones en situació de discapacitat.

L'any 2010 es va constituir la Taula Territorial - Xarxa LismiVO on, a part de les entitats especialitzades, es van incorporar els sindicats, les oficines de Treball de la Generalitat, els serveis locals d'ocupació dels ajuntaments i les associacions d'empresaris. L'any 2016 es van crear els Premis LismiVO, uns guardons anuals que premien les empreses de la comarca que compleixen amb la Llei i creen llocs de treball per a persones amb capacitats diverses.

Actualment la Taula Territorial-Xarxa LismiVO està formada per la Diputació de Barcelona i tots els agents de la comarca implicats en la inserció laboral de les persones amb discapacitat.