Mesi Arcos i Guillem Campeny guanyen La Neorural: triplet i remuntada

Mesi Arcos suma la seva tercera victòria en categoria femenina a la prova de Santa Maria de Martorelles

Aleix Vilabella defensa el tercer lloc del podi durant La Neorural
Aleix Vilabella defensa el tercer lloc del podi durant La Neorural | Josep Galian / La Neorural
Redacció
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:56h
La setena edició de La Neorural ha aplegat més de 300 atletes a Santa Maria de Martorelles per gaudir d'una dura cursa plena de corriols a l'entorn del Parc Natural de la Serralada Litoral. Els 29 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu han obligat els corredors a donar el millor de si mateixos durant el recorregut, ple de passos per les fonts de la zona i pel castell de Sant Miquel. En alguns moments, a més, sota la pluja. Mesi Arcos i Guillem Campeny s'han endut el triomf amb dues exhibicions.

Mesi Arcos partia com a favorita i ha fet bons els pronòstics. El tercer triomf de la corredora vallesana a La Neorural ha estat la conseqüència d'un domini clar des de la sortida i d'una victòria des del divuitè lloc de la general amb un temps de 3:26.13, pràcticament un quart d'hora més ràpida que la segona classificada, Ona Sociats (3:40.33) amb 20 minuts de marge sobre Marta Muixí (3:46.37), que ha completat el podi.

En categoria masculina el guanyador ha hagut de remuntar des del darrer lloc després d'arribar tard a la sortida. Un rere l'altre, Guillem Campeny ha anat avançant tots els participants i ha acabat creuant la meta de Santa Maria de Martorelles en primera posició (2:49.56), amb un ampli marge sobre el segon classificat, Aleix Cunillera (2:59.27). Aleix Vilabella, que en certs moments del recorregut ha notat la pressió del corredor local Adrià Prat, ha completat el podi amb un temps de 3:01.09.

L'alpinista Sergi Mingote, que aquest 2018 ha fet el cim de tres pics de més de 8.000 metres a l'Himàlaia, era un dels protagonistes de La Neorural d'enguany amb el dorsal número 12. Ell ha estat un dels corredors que no ha pogut formar part de la classificació general de la prova, que han acabat 268 participants.