«Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures» es presenta a Sant Celoni

ERC de Sant Celoni i La Batllòria organitza la presentació del llibre escrit pewr Sergi Sol, un dels col·laboradors més estrets del líder republicà empresonat a Lledoners

El músic Pep Picas am,enitza la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures
El músic Pep Picas am,enitza la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures | Jordi Purtí
19 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:02h
La llibreria Els Quatre Gats de Sant Celoni ha estat el lloc escollit per ERC de Sant Celoni i La Batllòria aquest dimarts al vespre per fer la presentació del llibre Oriol Junqueras. Fins que siguem lliures, una crònica de l'any més difícil del procés des dels ulls de Sergi Sol, qui ha acompanyat i ha estat l'ombra del líder d'ERC. De fet, a més de pretendre ser un "tribut", també busca ser un acte de "coresponsabilitat". A la presentació, a més del seu autor acompanyat de membres del col·lectiu #freejunquerasi el músic Pep Picas també hi va ser Roger Junqueras, germà del líder republicà empresonat a Lledoners i la regidora i alcaldable d'ERC Sant Celoni i La Batllòria, Magalí Miracle.

Sol reconeix en el seu llibre la "determinació" tant de Carles Puigdemont com de Junqueras per tal que el referèndum de l'1 d'octubre fos possible. De fet, tot i admetre sense pal·liatius les greus dificultats del Govern per "anar a la una" fruit de la lluita per l'hegemonia entre els republicans i l'antiga CDC, subratlla el paper clau que van tenir els dos dirigents a l'hora de fer possible l'"acte de desobediència civil més gran d'Europa" assumint que podien acabar empresonats.

El llibre recull precisament els moments de dubtes, de certeses, d'errors, d'encerts, d'eufòria i també de pors de l'octubre de l'any passat. L'autor reconeix que està escrit des de l'emotivitat del moment i que pretén ser "un tribut" a la figura de Junqueras.

Dies complicats

"Són dies complicats i difícils", va assegurar Roger Junqueras. Llegir el llibre és per entendre moltes coses, moments clau "emocionalment desbordants". Reconeix que d'un dia per l'altre la família es va trobar en una situació inimaginable i no es va estar de criticar la diferent barra de medir d'aquest Estat per defensar les teves idees. "No tot el poble espanyol pensa com aquest Estat", va recalcalcar en la seva intervenció.

A nivell familiar assegura que el pitjor és la gestió dels grans -els pares- i dels petits -les criatures-, però emfatitza en el fet que la força de la gent de mobilitzar-se i d'organitzar-se els arriba i per ells "és un al·licient. Un motor espectacular". El moment és difícil, reconeix, però no hem de defallir. "La revolució dels somriures pot arribar a funcionar". 

La seva vida al servei de Catalunya

La regidora d'ERC  a l'Ajuntament de Sant Celoni, Magalí Miracle, reflexiona en el sentit que no hi ha paraules per definir el que fan per nosaltres. Obeir la voluntat d'un poble. "La seva vida per davant al servei de Catalunya". L'edil republicana agraeix la força de la família per superar aquests moment "molts durs per tothom. És una injustícia que estiguin empresonats només per exercir la democràcia". Magalí Miracle assegura que el procés està obert i seguirà endavant.
 

La regidora d'ERC a Sant Celoni, Magalí Miracle i Roger Junqueras, germà del líder republicà Foto: Jordi Purtí



 
Arxivat a