Cloenda dels actes del 950è aniversari del monestir de Sant Salvador de Breda

Una missa solemne amb àmplia representació religiosa i institucional i un concert de l'Orfeó Català van ser els actes commemoratius

Missa Solemne en els actes de cloenda del 950è aniversari del monestir de Sant Salvador de Breda
Missa Solemne en els actes de cloenda del 950è aniversari del monestir de Sant Salvador de Breda | AJB
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 7:26h
Breda ha posat punt i final als actes de commemoració del 950è aniversari de la consagració de l'antic monestir de Sant Salvador amb dos actes d'alta volada, dissabte passat. A les 12 del migdia l'església de Sant Salvador va acollir una missa solemne amb diverses autoritats religioses i institucionals. Oficiada conjuntament per Mn. Joan Triadó, actual rector de Breda, i Mn. Joan Auladell, que va ser vicari pel Novè Centenari, l'any 1968, va comptar amb la presència de l'abat de Montserrat, Josep Maria Soler; el bisbe de Girona, Francesc Pardo, i els rectors dels pobles veïns. Més enllà del vessant religiós, van ser-hi presents el diputat Jordi Camps; el director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, i el director general de la Fundació Bancària La Caixa, Jaume Giró, que van acompanyar la representació institucional bredenca, encapçalada per l'alcalde, Dídac Manresa, i el regidor de Cultura i Patrimoni, Andreu Pujol.

Després de la cerimònia es va projectar un vídeo fet pel Taller de Breda sobre la història del monestir. Finalment va haver diversos parlaments. En primer lloc l'alcalde Dídac Manresa va agrair l'esforç de les institucions en la cooperació per a la recuperació del patrimoni bredenc, estructurat a l'entorn de l'antic monestir. En aquesta línia, Manresa va augurar "un futur esplendorós si ens creiem el que tenim", cosa que a vegades "els bredencs no sabem el tresor que tenim". La resta d'intervencions van anar en una mateixa línia de destacar la importància del patrimoni i a continuar treballant per a un millor futur. Un cop acabats els parlaments el músic local Jaume Fugarolas va interpretar "El Villano", un peça de Jayme Adrobau, últim organista de Breda.

Al vespre el Cercle Bredenc va acollir l'acte final i un dels més esperats: el concert de l'Orfeó Català, recordant el que la coral ja va fer l'any 1968 amb motiu del Novè Centenari. Amb aquest concert van acabar uns actes de commemoració que van començar el mes d'octubre i que s'han allargat durant dos mesos fins el passat dissabte.

La consellera de Justícia, Ester Capella, va ser present a l'acte acompanyada dels directors dels Serveis Territorials de Girona de Justícia i Cultura, Jordi Martinoy i Carme Renedo, respectivament. Abans del concert tots tres van ser rebuts oficialment a l'Ajuntament de Breda per l'equip de govern. La consellera va signar al llibre d'honor del consistori i tots tres van rebre diversos obsequis relacionats amb el municipi. La recepció va acabar amb una visita guiada pel nucli històric de Breda dirigida pel regidor de Cultura i Patrimoni de Breda, Andreu Pujol.
 

Concert de l'Orfeó Català en els actes de cloenda del 950è aniversari del monestir de Sant Salvador de Breda Foto: AJB