L'alcaldable del PSC aposta per crear una regidoria de Barris la propera legislatura

A l'acte també hi va participar el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que va defensar els ajuntaments com espais de convivència

Eduard Vallhonesta, alcaldable del PSC a Sant Celoni i Miquel Iceta, primer secretari del PSC
Eduard Vallhonesta, alcaldable del PSC a Sant Celoni i Miquel Iceta, primer secretari del PSC | Jordi Purtí
16 de desembre del 2018
Actualitzat el 18 de febrer del 2019 a les 15:16h
L'alcaldable del PSC de Sant Celoni i La Batllòria, Eduard Vallhonesta, ha anunciat que en cas de governar la propera legislatura municipal fruit de les eleccions municipals del 2019 la seva intenció és crear una regidoria de Barris ja que considera que és la millor manera de fer "una transmissió més ràpida dels problemes que afectes els veïns i l'administració" i en aquest sentit, el candidat socialista dona tot el suport a les reivindicacions dels veïns de les Illes Belles que ahir mateix es van manifestar a Sant Celoni.

Aquestes manifestacions les ha fetes en el decurs de l'acte sobre política municipal celebrat aquest dissabte a la sala Bernat Martorell de Sant Celoni aquest dissabte 15 de desembre a Sant Celoni amb l'assistència de més d'un centenar de persones, en el qual també hi ha participat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

Vallhonesta diu que la seva candidatura serà cent per cent municipalista i ha assegurat en aquesta línia que l'actual govern municipal és incompetent "perquè no ha aprovat moltes de les partides pressupostàries pactades amb el grup municipal del PSC.  I una vegada més ha recordat que al poble hi ha sensació de brutícia, deixadesa i inseguretat "no ha sabut contractar el personal necessari per fer front a totes aquestes necessitats en el moment adequat".

Miquel Iceta: "Els ajuntaments són una institució per a tothom"

El primer secretari ha dividit la seva intervenció en una part de política general incidint que a l'Estat espanyol hi ha una polirització entre sectors que volen la independència i altres que pensen que la manera de lluitar contra aquesta posició és deixar-los sense veu i al mig de tot plegat hiha Pedro Sánchez que demana diàleg dintre la llei "i tothom hi estàs en contra, tant el que no volen que hi hagi diàleg com els que no volen complir la llei". Iceta assegura que el problema de Catalunya només es pot solucionar amb el diàleg, el respecte a la llei i a les institucions.

En aquesta línia també s'ha mostrat contrari a alguners veus sorgides de les mateixes files socialistes que han abalat alguns dels plantejaments dels seus adversaris "ens hem de preocupar a ser nosaltres perquè del contrari fem més grans els nostres adversaris". Iceta ha defensat una Espanya unida però no homogènia "tots els pobles d'Espanya s'hi han de sentir còmodes".

El primer secretari del PSC ha defensat que els ajuntaments han de ser espais de convivència i els socialistes "oferim sentit comú perquè des dels consistoris s'ha de treballar per millorar la qualitat de vida dels veïns, el progrés econòmic, més bons serveis públics i acompanyar la gent que ha perdut la feina o que en busca i no en troba. També aposta perquè els ajuntaments vagin una mica més enllà "per restablir el diàleg i el respecte per arribar a acords".

Ha estat crític amb els partits independentistes que governen els ajuntaments perquè, diu, que no són conscients que les institucions estan al servei de tothom i no només d'una determinada ideologia". Miquel Iceta també ha valorat la feina de l'exalcalde Joan Castaño, vint-i-un anys al davant de l'Ajuntament de Sant Celoni.
 

Acte del PSCsobre política municipal a Sant Celoni amb l'alcaldable Eduard Vallhonesta i elo primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta Foto: Jordi Purtí


 
Arxivat a