S'obre a Breda la nova plaça del Claustre

La nova configuració de la plaça ha eliminat el mur que separava l'ala nord del claustre, la única que es manté dempeus, de la resta

Plaça del Claustre de Breda oberta al públic
Plaça del Claustre de Breda oberta al públic | AJB
Redacció
15 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:07h
Aquest divendres a Breda s'ha obert al públic la nova plaça del Claustre, recuperant un espai públic al voltant del monestir i fent noves passes cap a la rehabilitació del nucli històric del municipi. La nova configuració de la plaça ha eliminat el mur que separava l'ala nord del claustre, la única que es manté dempeus, de la resta. Aquesta acció dota de continuïtat a l'espai, obrint-lo al públic. A nivell del terra s’ha aplicat una protecció geotèxtil per a protegir les restes del claustre, evitant així la barreja de diferents substrats i les possibles filtracions d'aigua. La capa superficial s’ha pavimentat amb sauló deixant una superfície plana.

Per altra banda, s’han instal·lat lones a la resta del recinte que reprodueixen l'aspecte original que tenia el claustre, així com informació sobre l'evolució del monestir al llarg dels segles i imatges antigues del claustre. D'aquesta manera el visitant pot veure com era tal i com es va construir i saber més de la història del cenobi bredenc, que enguany ha arribat als 950 anys d'història.