urbanisme

S'obre a Breda la nova plaça del Claustre

La nova configuració de la plaça ha eliminat el mur que separava l'ala nord del claustre, la única que es manté dempeus, de la resta

per Redacció, 15 de desembre de 2018 a les 16:05 |
Plaça del Claustre de Breda oberta al públic | AJB
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest divendres a Breda s'ha obert al públic la nova plaça del Claustre, recuperant un espai públic al voltant del monestir i fent noves passes cap a la rehabilitació del nucli històric del municipi. La nova configuració de la plaça ha eliminat el mur que separava l'ala nord del claustre, la única que es manté dempeus, de la resta. Aquesta acció dota de continuïtat a l'espai, obrint-lo al públic. A nivell del terra s’ha aplicat una protecció geotèxtil per a protegir les restes del claustre, evitant així la barreja de diferents substrats i les possibles filtracions d'aigua. La capa superficial s’ha pavimentat amb sauló deixant una superfície plana.

Per altra banda, s’han instal·lat lones a la resta del recinte que reprodueixen l'aspecte original que tenia el claustre, així com informació sobre l'evolució del monestir al llarg dels segles i imatges antigues del claustre. D'aquesta manera el visitant pot veure com era tal i com es va construir i saber més de la història del cenobi bredenc, que enguany ha arribat als 950 anys d'història.

 

Participació