La Fiscalia arxiva la investigació contra l'alcalde de Sant Celoni per l'1-O

Francesc Deulofeu havia estat citat com investigat per un presumpte delicte de prevaricació per cooperació en l'organització del referèndum de l'1-O

Francesc Deulofeu a l'entrada del Jutjat de Granollers
Francesc Deulofeu a l'entrada del Jutjat de Granollers | Jordi Purtí
15 de desembre del 2018
Actualitzat a les 9:51h
La Fiscalia ha arxivat les diligències d'investigació pel referèndum de l'1 d'Octubre que varen obrir a l'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, segons que ha comunicat ell mateix a través de les xarxes socials.

Francesc Deulofeu (PDECat), va declarat el passat 27 de  setembre de 2017 al Jutjat de Granollers ja que estava citat com investigat per un presumpte delicte de prevaricació per cooperació en l'organització del referèndum de l'1-O. A la sortida del jutjat Deulofeu va manifestar que s'havia acollit al dret a no declarar perquè considerava que garantir els drets dels ciutadans no és un delicte "i de fet hem estat escollits per defensar aquests drets", va emfatizar l'alcalde, l'únic del Baix Montseny que han citat a declarar.

En aquest sentit també va criticat l'actuació de l'aparell de l'Estat demanant "que deixi de cimiminalitzar les institucions catalanes que a la fi no fan altra cosa que treballar pels drets i les llibertats dels seus ciutadans".

Després de l'arxivament de la investigació agraeix el suport rebut durant tot aquest temps i ara espera que "els companys i companyes, alcaldes i alcaldesses també investigats rebin la notificació d'arxivament ben aviat i agraeix el suport rebut", ha dit Francesc Deulofeu.

De fet, el 27 de setembre de 2017 més de dues-centes persones del Baix Montseny i del Vallès Oriental es van concentrar davant els jutjats de Granollers, entre les quals una gran quantitat d'alcaldes i alcaldesses de la comarca, el llavors diputat al Parlament de Catalunya, Jordi Cuminal i el coordinador organitzatiu del PDECat, David Bonvehí que van rebre l'entrada al jutjat de Francesc Deulofeu amb una pancarta amb la inscripció "Francesc estem amb tu".
 

Suport de veïns i polítics del Baix Montseny a Francesc Deulofeu el 27 de setembre de 2017 Foto: Jordi Purtí



 
Arxivat a