procés català

Concentració a Sant Celoni en suport als presos que estan fent vaga de fam

Denuncien elo bloqueig del Tribunal Constitucional a la justícia europea

per Redacció , 13 de desembre de 2018 a les 19:33 |
Malgrat la pluja participants a la concentració en suport als presos en vaga de fam | Jordi Purtí
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un grup de persones s'han concentrat a les set d'aquest vespre a la plaça de la Vila de Sant Celoni per donar suport als presos, exiliats i represaliats i, en especial, als que estan fent vaga de fam. En la concentració s'ha denunciat el bloqueig a la justícia europea que el Tribunal Constitucional imposa remarcant que l'accés als tribunals sense dilacions ni traves innecessàries és un dret que qualsevol persona té. "Dificultar l'exercici d'aquest dret amb plenes garanties i en consicions justes pot comportar perjudicis i danys irreperables a drets fonamentals", s'ha dit en un manifest.

També s'ha expressat la determinació per tenir un procés i un judici justos segueix sent més viva que mai. "No hem deixat de recòrrer judicialment totes aquelles vulneracions que els tribunals espanyols han infringit contra els nostres drets". En el manifest s'explicita que són els tribunals internacionals, i en particular el Tribunal Europeu de Drets Humans, on avui dipositen la confiança per rebre justícia.


En aquesta línia es denuncia que el Tribunal Constitucional imposa el bloqueig per accedir a la justícia europea "l'acció del Tribunal Constitucional és tan simple com indissimulada: admetre a tràmit el cent per cent dels nostres escrits d'empara per, posteriorment, no resoldre'n cap." Per això, la consideren una demora injustificada i més quan hi ha el record de resolucions exprés que el Tribunal Constitucional ha fet en diverses ocasions, on ha arribat a reunir-se en cap de setmana i amb només 24 hores després de ser requewrida la seva intervenció.
 

 

Participació