El Ple de l'Ajuntament d'Arbúcies aprova el projecte de la nova Llar de Jubilats

El nou edifici serà de quatre plantes i comptarà amb un pati exterior per fer-hi activitats

Aprovat el projecte de la nova Llar de Jubilats d'Arbúcies
Aprovat el projecte de la nova Llar de Jubilats d'Arbúcies | AJA
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:28h
El Ple de l’Ajuntament d'Arbúcies ha aprovat el projecte de reforma i ampliació de l'Hotel d'Entitats per convertir-lo en la nova seu de la llar de jubilats. Aquest nou edifici disposarà de quatre plantes i d'un pati per a realitzar-hi activitats durant els mesos de primavera i estiu.
 
La planta baixa serà l'àrea administrativa i s'hi ubicaran els serveis de gestió i administració de l'Associació de Jubilats, així com també els serveis de perruqueria.  La primera planta estarà dedicada més a la part social de la llar i acollirà la sala d'usos múltiples, la sala de televisió, la sala polivalent, la cafeteria, el billar i el pati. La segona planta estarà dedicada a l'àrea docent i formativa i comptarà amb una aula de manualitats, una d'informàtica, una per a usos múltiples, amb el servei de podologia i d'una terrassa exterior. I, finalment, la tercera planta s'hi ubicaran els tallers i el magatzem. A més, l'alcalde explica que s'està treballant per adquirir tota la zona d'horta que hi ha darrera de l'Hotel d'Entitats perquè el pati tingui una major superfície i també per poder-hi reubicar les pistes de petanca, que actualment es troben al costat de la Capella de la Pietat.
 
L'actual Llar de Jubilats està ubicada en un edifici al mig del nucli urbà, però amb grans mancances estructurals i de mobilitat, ja que hi ha molts escalons i barreres arquitectòniques que dificulten l'accessibilitat dels seus usuaris. A més, és un edifici sense pati i sense llum natural i, fins i tot, la part del darrera que dona a la riera mai ha disposat de sortida d'emergència. Per tot això, fa uns mesos tant des de l'Ajuntament com des de l'Associació de Jubilats es va considerar que calia dur a terme una reforma total de la Llar de Jubilats per les greus deficiències arquitectòniques que té.
Arxivat a