Presentació de les conclusions dels tallers participatius del futur POUM de Breda

En els tres tallers celebrats durant els mesos d'octubre i novembre els participants van crear grups de treball en els quals van extreure les seves pròpies conclusions en diferents aspectes del futur model urbanístic del municipi

Un dels tallers participatius del fgutur POUM
Un dels tallers participatius del fgutur POUM | AJB
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:01h
Avui dimecres 12 de desembre a les vuit del vespre al Centre Cívic 1 d'Octubre de Breda tindrà lloc una sessió de retorn dels resultats del procés de participació ciutadana per a la redacció del nou POUM. A l'acte l'equip redactor presentarà les conclusions extretes dels tallers participatius on la ciutadania va mostrar la seva opinió, així com informarà sobre les següents passes d'aquest procés que acabarà amb la redacció d'un nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal, el document que ha de definir el model urbanístic de la vila en les properes dècades.

En els tres tallers celebrats durant els mesos d'octubre i novembre els participants van crear grups de treball en els quals van extreure les seves pròpies conclusions en diferents aspectes del futur model urbanístic del municipi, com mobilitat, infraestructures, habitatge, equipaments o espais públics.

La redacció del futur POUM s'allargarà fins el 2022. Els tècnics del Consell Comarcal de la Selva duran a terme la tasca de redacció, tenint en compte les idees i suggeriments fets per la ciutadania en aquests tallers de participació. La tasca de gestió va a càrrec d'un grup motor de nova creació que actua com a primer impulsor de propostes i primer filtre d’anàlisi i opinió. També s'ha creat el Consell Assessor Urbanístic Municipal per la redacció del POUM, un òrgan de caràcter consultiu amb l'objectiu de fomentar la participació de la ciutadania en els processos urbanístics de planejament.

Més extens que el grup motor, està format per membres de l'equip de govern, un representant de cada grup polític amb presència a l’Ajuntament, membres de l'equip redactor, tècnics municipals, representants d'entitats municipals significatives i membres destacats de la ciutadania. D'aquesta manera els veïns i veïnes de Breda tindran representats de la vida social del municipi en la totalitat del procés del pla urbanístic que definirà el desenvolupament del municipi en els propers anys.