Breda commemora el 950 aniversari de la consagració del Monestir de Sant Salvador

El proper dissabte, dia 15 de desembre, se celebraran a Breda, els actes finals de commemoració

Els actes de commemoració del 950è aniversari del Monestir Sant Salvador de Breda acabaran el 15 de desembre
Els actes de commemoració del 950è aniversari del Monestir Sant Salvador de Breda acabaran el 15 de desembre | AJB
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 7:16h
El proper dissabte, dia 15 de desembre, se celebraran a Breda, els actes finals per commemorar el 950è aniversari de la consagració de l'esglèsia del  monestir de Sant Salvador, centre benedictí que l'any 1038 van fundar en aquesta vall, als peus del massís del Montseny, Guerau de Cabrera i Ermessenda de Montsoriu. Trenta anys després, el dia 4 d'octubre de l'any 1068, es va fer el ritual de la consagració a la nova església monacal.
 
Des del passat 20 d'octubre s'han organitzat un seguit d'actes per celebrar aquesta efemèrides i contribuir, d'aquesta forma, a la promoció d'aquest monestir, que actualment està en fase de restauració. La jornada del dia 15 de desembre constarà de dos actes, un d'institucional, que tindrà lloc a l'església del monestir de Sant Salvador, i un altre d'institucional-cultural, que es farà al Cercle Bredenc a dos quarts de nou del vespre, amb un concert a càrrec de l'Orfeó Català. La consellera de Justícia Ester Capella hi serà en representació institucional de la Generalitat de Catalunya.
 
L'acte oficial del migdia, amb la celebració religiosa oficiada conjuntament pel rector de la parròquia mossèn Joan Triadó i per mossèn Joan Auladell, que era el rector de Breda quan es va celebrar el 900 aniversari, comptarà amb la presència del Bisbe de Girona, Francesc Pardo; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el Pare Abat del monestir de Montserrat, Josep Maria Soler; la directora general de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, Elsa Ibar, i l'alcalde de Breda, Dídac Maneresa, que dirigiran unes paraules de salutació. Com a complement a aquestes intervencions, hi haurà una disertació del director de Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis.