Ja es poden consultar les actes digitalitzades del ple municipal d'11 pobles del Baix Montseny de 1644 a 1968

La Diputació de Barcelona ha posat a disposició de la ciutadania les actes de 78 municipis de la demarcació

Ja es possible consultar les actes dels plens municipals digitalitzades de 1644 a 1968
Ja es possible consultar les actes dels plens municipals digitalitzades de 1644 a 1968 | Diputació Barcelona
Redacció
10 de desembre del 2018
Actualitzat a les 16:01h
Les actes dels plens digitalitzades d'onze municipis del Baix Montseny de la demarcació de Barcelona que van des de l'any 1644 fins el 1968 ja són a disposició de la ciutadania. Així tothom qui ho desitgi pot consultar les actes de Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra gràcies a la feina duta a terme per l'Oficina de Patrimoni Cultural (OPC) de la Diputació de Barcelona que continua oferint suport a la digitalització dels fons dels arxius de la Xarxa d'Arxius Municipals amb l'objectiu de facilitar-ne la consulta i posar-los a l'abast de tothom.

Aquesta vegada es posen a disposició de la ciutadania les actes de 78 municipis de la demarcació de Barcelona, entre els quals hi ha els del Baix Montseny, amb més de 560.000 pàgines digitalitzades que es tradueixen en 245.600 actes i més de 700 Gb d’informació.
Actualment, el portal Arxius Municipals Digitals (AMD) disposa de 103 municipis i més de 261.000 actes públiques que van des de l'any 1644 fins el 1968, que representen un terç dels municipis de la demarcació de Barcelona.

El web de l'AMD té l’objectiu de facilitar l'accés i la difusió de les actes i documents d'òrgans col·legiats que es conserven als arxius municipals. La digitalització d'aquesta documentació millora la seva gestió interna i garanteix la seva consulta, facilitant l'accessibilitat de tot aquest fons a la ciutadania. A més, les actes dels plens municipals representen un testimoni de l'evolució i les transformacions històriques i recents dels municipis.