Els veïns de les Illes Belles de Sant Celoni diuen prou a l'onada de robatoris

Han convocat una manifestació veïnal el dissabte 15 de desembre per exigir un protocol efectiu de vigilància i actuació policial

Els veïns de les Illes Belles han emplenat el local social per celebrar l'assemblea sobre seguretat al barri
Els veïns de les Illes Belles han emplenat el local social per celebrar l'assemblea sobre seguretat al barri | Jordi Purtí
09 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:07h
Els veïns del Barri de les Illes Belles de Sant Celoni han dit prou. En una assemblea celebrada aquest dissabtre al local de l'Associació de Veïns  han decidit mobilitzar-se el proper dissabte 15 de desembre al centre de Sant Celoni per fer conèixer públicament "l'increment de la inseguretat i d'aldarulls al barri en el darrer any i mig". Una mobilització que no volen fer sols i, per això han convidat la resta de barris del poble a fer-los costat ja que consideren que la seva situació no és aliena a la resta del municipi.

A banda d'aquesta acció de protesta també tenen intenció de concertar una entrevista amb els responsables polítics i policials de Sant Celoni per mirar de trobar solucions, a més de presentar una instància massiva de tots els veïns denunciat la situació en la que es troben.

En aquesta instància exposen que els veïns del barri han comunicat la seva situació de desprotecció als organismes oficials pertinents -mossos d'esquadra, policia local, regidor de Seguretat Ciutadana i alcalde- en diferents ocasions sense cap tipus de resultats ni respostes efectives.

Davant d'aquesta immobilitat dels cossos de seguretat i dels responsables municipals recorden que "hem anat presentat diferents instàncies genèriques explicant els fets que s'anaven succeint". En aquest sentit, han presentat tres instàncies una l'any 2017 i dues el 2018.

Onada de robatoris

Els veïns asseguren que estan indefensos davant l'onada de robatoris de les darreres dues setmanes "en pocs dies han assaltat cinc habitatges del barri i els veïns de les Illes Belles pensem que tots aquests fets d'aldarulls, inseguretat i robatoris estan relacionats".

Per tot plegat, demanen més seguretat policial i implicació de la Policia Local davant dels robatoris i inseguretat ciutadana que hi ha al barri. També més suport per part de l'alcaldia i dels regidors davant dels problemes veïnals que està patint el poble i, concretament, a les Illes Belles.

Igualment, demanen l'establiment d'un protocol efectiu de vigilància i actuació per part dels cossos de seguretat responsables en aquestes tasques al barri i no pas una actuació policial puntual.
Arxivat a