Gualba acull l'exposició itinerant «El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny»

Es podrà visitar fins el proper 16 de desembre de 2018 a la Masia Can Figueres

Redacció
07 de desembre del 2018
Actualitzat a les 11:23h
L'exposició a Gualba sobre el projecte Life Tritó Montseny
L'exposició a Gualba sobre el projecte Life Tritó Montseny | AJB
La Masia de Can Figueres de Gualba acull fins el dia 16 de desembre l'exposició itinerant "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny" dedicada a el tritó del Montseny, un organisme únic i endèmic del Montseny. Malauradament, es considera un dels amfibis més amenaçats d'Europa: les seves poblacions són escasses i l'hàbitat que ocupa molt limitat, resultant molt vulnerable als efectes del canvi climàtic. La Unió Internacional per la Conservació de la Natura (IUCN) l'ha catalogat com "en perill crític". L'exposició recorre pels 18 municipis del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

En aquesta línia una conferència el passat 1 de desembre d'Albert Montori Faura, investigador del Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia i Ciències Ambientals de la Facultat de Biologia de la UB i catedràtic d'ensenyament secundari i investigador del projecte Life Tritó Montseny, va complementar l'exposició que es pot visitar a Gualba els dissabtes de 10 a 14 hores i de 16 a 18 hores i els diumenge de 10 a 14 hores.

Projecte Life Tritó Montseny

El projecte Life Tritó Montseny neix de la necessitat de protegir el tritó del Montseny. Promou una cinquantena d'accions per garantir la conservació d'aquesta espècie i el seu hàbitat. Aquestes accions es duen a terme bàsicament al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, així com en tres centres de cria. La Diputació de Barcelona coordina aquest projecte, en què també participen com a socis la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, el Zoo de Barcelona i Forestal Catalana.

En aquest marc es presenta l'exposició "El meu nom és Calotriton i només visc al Montseny!", la qual pretén presentar, de forma divulgativa, els valors del tritó del Montseny per a la conservació, la seva problemàtica i les solucions suggerides des del projecte Life Tritó Montseny.