Hostalric fa la festa de presentació del Projecte Rossinyol

Es tracta d'una iniciativa de cohesió social que impulsa la Universitat de Girona

Mentors i mentorats del Projecte Rossinyol d'Hostalric
Mentors i mentorats del Projecte Rossinyol d'Hostalric | La Selva Comunica
Redacció
30 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:16h
Hostalric ha presentat el Projecte Rossinyol. Es tracta d'una iniciativa de cohesió social que promou la Universitat de Girona i que Hostalric hi participa per primera vegada. Des d'ara i fins el mes de maig tres mentores i tres mentorats es reuniran setmanalment per treballar en el marc d'aquesta xarxa innovadora i integrada de relacions; pràctiques i dinàmiques entre estudiants de la Universitat de Girona i alumnes d'origen estranger de centres educatius, amb l'objectiu d'aportar un suplement als esforços de les entitats i administracions que treballaven per l'atenció a la ciutadania nouvinguda i la cohesió social. Els mentorats, podran fer créixer les seves expectatives formatives i educatives durant els mesos de relació amb els mentors.

La Festa de  benvinguda i presentació dels mentors i mentorats s'ha fet aquest dijous al Domus Sent Soví d'Hostalric amb la presència de les famílies, representants de la Universitat de Girona: Jordi Feu, director del Projecte Rossinyol i la vicerectora de territori i compromís social de la UdG, Sílvia Llach, l'alcalde d'Hostalric, Josep Frias i la regidora d'Educació, Sònia Baro, entre d'altres.  

Al Projecte Rossinyol d'Hostalrichi  participen tres parelles: tres estudiants de la Universitat de Girona, dues d'Hostalric i una de Breda i tres joves d'origen estranger de l'INS Vescomtat de Cabrera, d'entre 12 i 13 anys  i de nacionalitat hondurenya, veneçolana i marroquina. A partir d'ara, les mentores treballaran la integració cultural, social i lingüística dels mentorats, els quals han arribat recentment a la vila.