La Clau i la CUP de Sant Celoni proposen la jornada de debat i reflexió «Trenquem el règim del 78»

Se celebrarà el 6 de desembre amb la participació d'Albert Noguera, Laia Serra, Gabriela Serra, Gonzalo Boye, Elisenda Paluzie, Floren Aoiz, Albano Dante Fachín, Dolors Sabater, Mireia Boya i Albert Botran

Albano Dante Fachin participarà en l'acte Trenquem el règim del 78 a Sant Celoni
Albano Dante Fachin participarà en l'acte Trenquem el règim del 78 a Sant Celoni | ND
Redacció
29 de novembre del 2018
Actualitzat a les 15:31h
Amb el títol Trenquem el règim del 78, construïm República la Clau i la CUP organitzen una jornada de debat i reflexió sobre el que va significar la transició espanyola i el pacte de poder que va permetre perpetuar aquest règim.  I ho fan precisament el 6 de desembre, el dia que se celebra el 40è aniversari de la redacció i aprovació de la Constitució espanyola.

Coincideix en un moment en què la societat catalana rebutja la monarquia imposada per aquest règim, lluita pel projecte de construcció d'una nova República i es qüestiona més que mai la tan pregonada transició democràtica, enmig d'una resposta duríssima per part de l'Estat i tot el seu aparell jurídic i policial.

També ho fan per posar en qüestió aquest règim del 78: "perquè volem imaginar i pensar la República catalana com un nou país que treballi per superar les desigualtats que provoquen i alimenten aquests vells grups de poder. Perquè volem una República que posi la vida de la gent al centre de la taula, cosa que comporta ser sobirans i decidir sobre tots els aspectes que defineixen una vida plena: habitatge, salut, aliments, educació, igualtat, producció i energia. Per tot això ens trobarem el 6 de desembre durant tot el dia a l'Ateneu", expliquen els organitzadors.

L'acte tindrà lloc al Bar Ateneu de Sant Celoni a partir de tres quarts de dotze del migdia  i s'allargarà fins la nit amb activitats diverses com una taula rodona amb el títol "Transició i Constitució espanyola" amb la participació d'Albert Noguera (proessor de Dret Constitucional), Laia Serra (advocada), Gabriela Serra (activista) i Gonzalo Boye (advocat).

Per les cinc de la tarda s'ha previst una conversa amb Elisenda Paluzie (presidenta de l'ANC) i Floren Aoiz (esquerra abertzale) i a les set del vespre acte polític amb Albano Dante Fachín (activista), Dolors Sabater (activista), Mireia Boya (ambientòloga) i Albert Botran (historiador).

Trenquem el règim del 78 s'acabarà amb un sopar al mateix Bar Ateneu i un concert amb Xeic, El Belda i La Tribut FM.
Arxivat a