Santa Maria de Palautordera dedica les X Jornades de la Importància de la Memòria al segon franquisme

Se celebraran avui i demà amb diverses activitats al voltant de la dècada 1960-1970

Redacció
23 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:35h
10a edició de les Jornades de la Importància de la Memòria de Santa Maria de Palautordera
10a edició de les Jornades de la Importància de la Memòria de Santa Maria de Palautordera | AJSMP
Aquest vespre s'inaugura oficial la desena edició de les Jornades de la Importància de la Memòria de Santa Maria de Palautordera després que durant la setmana ja s'hagin portat a terme algunes activitats prèvies. Enguany, se segueix amb el fil genèric d'Històries de Vida (II), la vida quotidiana durant el segon frranquisme (1960-1970).

L'acte inaugural anirà a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, Sergi Zamora i la historiadora Montserrat Garriga i també es comptarà amb Joan Roger, doctorand en història contemporània a la Universitat de Barcelona que farà la ponència "El 1968 a Catalunya i a Espanya".

Les Jornades se celebraran avui divendres i demà dissabte i entre les activitats programades hi ha una exposició bibliogràfica amb material dels anys seixanta i setanta, la presentació del llibre Batea, exili republicà i repressió franquista, de Montserrat Garriga i un concert musical amb Ramon Sauló i Pere Codó. Ràdio Vitamènia, l'emissora local, també hi ha dedicat alguns dels seus programes i entrevistes i s'ha comptat amb la col·laboració d'alumnes de l'Institut Reguissol de Santa Maria de Palautordera que, com l'any passat, han elaborat un audiovisual.

La cloenda de les jornades es farà demà, a La Quadra, sala cultural amb la participació de Montserrat Garriga, Eduard Claver en nom de l'Associació Cultural Frederica Montseny i l'alcade de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena.
 

El segon franquisme a les Jornades de la Importància de la Memòria de Santa Maria de Palautordera Foto: AJSMP