«La Traca Final» del Dia del Circ a la plaça Lluís Companys de Breda

El Dia del Circ serveix com a forma de finançament de l'associació de circ social Contaminando Sonrisas per a finançar diversos projectes que els porten arreu del món

Dia del Circ 2018 a Breda
Dia del Circ 2018 a Breda | AJB
Redacció
22 de novembre del 2018
Actualitzat a les 8:20h
Aquest dissabte 24 de novembre l'associació de circ social Contaminando Sonrisas presentarà a Breda "La Traca Final", una tarda de circ amb els dos espectacles programats al Dia del Circ del passat dissabte 17 i que la mala climatologia va obligar a suspendre i un tercer que es va realitzar al Cercle Bredenc i es repetirà. L'activitat començarà a les tres de la tarda a la plaça Lluís Companys, espai que s'havia d'estrenar com a escenari en aquesta quarta edició i que no es va poder utilitzar per la pluja. Degut a la configuració de l'espai, cada cop més integrat a la vida del municipi aquesta plaça permet un gran aforament i bona visibilitat des de qualsevol punt.

La Cia. Nom Provisional serà la primera a sortir a l'escenari amb "Qui cu Qui Què Cuina", un número amb perxa xinesa i bicicleta acrobàtica on dues persones hauran de compartir l'espai que n'ocupa una de sola, derivant en un reguitzell d'absurdes i divertides situacions. Seguidament actuarà la Cia. Duo x Caso amb el número de clowining, teatre i acrobàcies "Time for Two". Finalment Bucaraá Circus tancarà la tarda de dissabte amb "El Gran Final", un espectacle que pretén ser una tragicomèdia sobre la història de dos pallassos que es van haver de separar per una guerra, l'esclat de la qual va interrompre el seu número final. L'acció es situa 30 anys després, amb el retrobament dels dos protagonistes que, ara sí, decideixen fer plegats la seva última funció.

El Dia del Circ serveix com a forma de finançament de l'associació de circ social Contaminando Sonrisas per a finançar diversos projectes que els porten arreu del món portant espectacles d'arts escèniques a les persones més desfavorides. En els últims temps l'associació ha realitzat expedicions a zones com els camps de refugiats sirians de Grècia; països del nord d'Àfrica com el Sàhara Occidental, el Marroc o Argèlia i altres zones com el Líban o Uganda. L'associació també ha arribat a altres punts del planeta, com zones d’Àsia i Oceania com Tailàndia o Nova Zelanda. Els seus projectes es basen en les arts escèniques per a posar un somriure a les persones en situacions desfavorables que visiten en els seus viatges.

El passat 17 de novembre va celebrar la seva quarta edició a Breda, amb una notable afluència de públic malgrat la pluja que va trastocar els plans de tot el festival. Des de la seva primera edició el Dia del Circ ha destacat com una proposta d’oci diferent de les de la zona, amb un component solidari afegit, captant any rere any l’atenció d’un públic creixent i consolidant-se com un dels actes més multitudinaris de l’any al municipi de Breda.