El temporal amaina però es manté l'alerta per la crescuda dels rius i rieres

Els Bombers han fet prop de 300 actuacions aquest diumenge, la majoria a les comarques gironines, on s'han patit inundacions i on continuen algunes carreteres tallades

Pla del desbordament del riu Manol a Vilatenim (Alt Empordà)
Pla del desbordament del riu Manol a Vilatenim (Alt Empordà) | ACN
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 7:32h
La llevantada que ha afectat amb força tot el país durant aquest cap de setmana s'allunya i, de moment, es trasllada cap al sud. A les Terres de l'Ebre, on aquesta matinada encara ha continuat plovent, seguirà les precipitacions al llarg del matí. A la resta del Principat, les pluges aquest dilluns seran aïllades, intermitents i suaus, i es concentraran a les comarques gironines, del nord de Barcelona i al Pirineu i Prepirineu. La cota de neu se situarà als 1.400 metres. Les temperatures baixaran lleugerament.

Protecció Civil manté l'alerta per inundacions i demana extremar la precaució sobretot al voltant de rius i rieres, que baixen amb molta aigua. A hores d'ara, encara continuen sis carreteres tallades per inundacions sobretot concentrades al nord-est del país, com la C-53 a Calonge o la C-66 a Corçà (podeu consultar aquí en directe l'estat del trànsit).

Les comarques de l'Alt i el Baix Empordà i la Selva han estat les més afectades per la llevantada que va començar dissabte. La pluja ha fet créixer de manera important els cabals dels rius Ter, Onyar i Daró. Aquest últim frega el desbordament en diverses localitats per les quals passa com Serra de Daró, Gualta o La Bisbal d'Empordà.

Els Bombers de la Generalitat han fet prop de 300 actuacions a comarques gironines durant aquest diumenge. El cos d'emergències ha hagut d'evacuar 21 persones a uns habitatges de Vilatenim per inundacions, a Figueres.

L'Ajuntament de la ciutat de l'Alt Empordà ha decidit suspendre les classes a diversos instituts de cara a demà a causa de les inundacions.

A més, sis famílies han quedat aïllades a una casa de colònies a Mieres (La Garrotxa), a causa de la crescuda del riu i pel temporal. Segons han informat els serveis d'emergències, totes les persones estan bé i no han patit cap lesió.

D'altra banda, els Serveis d'Emergències també han hagut d'ajudar una quinzena de persones per creuar diferents passos tancats pel temporal. Molts han estat conductors que s'han saltat el precinte policial en carreteres secundàries de la demarcació.