​L'ACM reclama pressupostos a la Generalitat per poder fer front a l'agenda local

L'assemblea de l'entitat municipalista ha comptat amb la presència de Quim Torra i Elsa Artadi

Els alcaldes de l'assemblea de l'ACM
Els alcaldes de l'assemblea de l'ACM | ACM
Redacció
17 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:14h
L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) ha aprofitat la vintena assemblea celebrada aquest dissabte a Sant Celoni per reclamar al Govern l'aprovació dels pressupostos per tal que els ajuntaments puguin fer front a l'agenda local. Així ho ha assegurat el seu president, David Saldoni, en un acte de l'entitat municipalista que ha comptat amb la presència de Quim Torra i Elsa Artadi.

Saldoni, en la seva primera assemblea com a president de l'ACM, ha destacat la feina feta pels alcaldes que, en quasi 40 anys, “han treballat per fer que els pobles i ciutats siguin llocs on poder viure dignament i on es respecten els drets polítics, civils i democràtics”. També ha posat èmfasi en la necessitat de disposar de prou recursos per afrontar els temes que constitueixen l’”agenda del món local que no podem dissociar de l’agenda nacional”. Per aquest motiu, ha reclamat que la Generalitat es doti d’uns pressupostos “que permetin fer polítiques per millorar la vida dels ciutadans”.

Per Saldoni el món local “és un actor principal per gestionar i donar resposta a aquells temes que afecten el nostre dia a dia” i ha posat èmfasi en la transversalitat que representa l’ACM com a “espai per trobar el mínim comú denominador entre alcaldes de diferents sensibilitats ideològiques i polítiques per construir àmplies majories en benefici dels ciutadans del país conjuntament amb les institucions”.

En el discurs de clausura, el president Quim Torra, ha fet una crida a guanyar les municipals com un pas decisiu per avançar cap a la implementació de la República.
 

David Saldoni i Quim Torra. Foto: ACM


Cinc propostes de resolució

L’Assemblea de l’ACM és el màxim òrgan decisori de l’entitat municipalista, representant per tots els ens locals associats. Durant la reunió s’han aprovat cinc propostes de resolució. Una d’elles demanant un pla d’inversions consensuat amb el món local i que tingui en compte les realitats territorials. També una proposta de resolució per una llei de territori que tingui en compte l’assimetria del país i que compti amb el vist-i-plau i consens del món local.

També s'ha aprovat una resolució a favor d’una proposta de finançament de les escoles bressol en l’etapa de 0 a 3 anys. Una resolució per a un decret de menjadors escolars que aposti per la proximitat i la qualitat del servei i que prevegui l’equilibri territorial i la igualtat d’oportunitats a través d’una comissió de seguiment. I finalment, una resolució per atendre adequadament els menors estrangers no acompanyats.
 

Quim Torra, a l'assemblea de l'ACM. Foto: ACM