Quim Torra: «La República passa per les properes eleccions municipals»

El president de la Generalitat, en l'assemblea de l'ACM, mostra tot el suport als alcaldes investigats pel referèndum

El president Quim Torra, a l'assemblea de l'ACM
El president Quim Torra, a l'assemblea de l'ACM | @acm948
17 de novembre del 2018
Actualitzat a les 14:38h
"La República passa per les properes eleccions municipals", així s'ha dirigit Quim Torra als alcaldes assistents a la vintena Assemblea de l'Associació Catalana de Municipis que s'ha celebrat aquest dissabte a Sant Celoni. El president de la Generalitat ha reivindicat el paper dels alcaldes i ha mostrat tot el suport als que pateixen la repressió per haver col·laborat amb el referèndum. "Tot el meu suport als alcaldes de l'1 d'octubre i els alcaldes de la llibertat", ha assegurat.

Torra també ha basat el seu discurs en els valors republicans dels batlles i de la seva tasca en el tracte diari amb els seus veïns. Uns valors que, segons Torra, passen per no tolerar que es puguin reprimir les idees. "No pot ser que per haver complert un mandat electoral hi hagi alcaldes processats. El Gvern de Catalunya estarà sempre al costat d'aquests alcaldes", ha afegit.

El president de la Generalitat ha remarcat en la cloenda de l'assemblea de l'ACM que, malgrat la repressió, el dret a l'autodeterminació del país no té marxa enrere. "No hi ha cap més alternativa per seguir avançant i per això ja no ens valen molles ni part del pa, volem el pa sencer", ha clamat.

La 20a Assemblea de l'ACM ha començat amb la intervenció de la consellera de la Presidència Elsa Artadi que ha remarcat el moment de regressió de drets i llibertats que hi ha a l'Estat. Per la seva banda, David Saldoni, president de l'ACM i alcalde de Sallent, ha assegurat que els ajuntaments han d'aprendre i innovar en processos municipals i posar-los al servei de les persones.
Arxivat a